Even voor mijn moeder kopen…

Over een week is het Moederdag. Wist je dat ze in het oude Griekenland al een soort Moederdag hadden? Dit was alleen niet om hun eigen moeders te eren, maar de godin Rhea. Tegenwoordig is het dé dag waarin we onze moeders in het zonnetje te zetten.

Het gaat niet om hoeveel je besteedt, het gaat erom dat we even extra aandacht aan onze moeders besteden. Een ‘dank je wel’ voor alles en een ‘ik hou van je’-moment. Moeders verdienen het, waarom? Omdat ze moeder zijn!

Heb je inspiratie nodig, dan hebben wij ideeën voor je. Naast een mooi plantje van de bloemist, diamond painting, een zelfgemaakt tuinhuisje of parfum, zijn er natuurlijk veel boekgerelateerde cadeaus voor de moeders die van lezen (én Boekrecensiesblog) houden.

Tips voor de beste moederdagcadeaus!

– Houdt jouw moeder van knutselen, dan weten wij een uniek cadeau: een miniatuur boekhandel om in elkaar te zetten, te bestellen bij boekhandel Los.

– Voor alle power moeders! Boeken geschreven over/door powervrouwen (net zoals onze moeders): Michelle Obama met ‘Mijn verhaal’, Toni Morrison met ‘Het lied van Solomon’ en in het Engels Charlotte Montague met ‘Women of Invention: Life-Changing Ideas by Remarkable Women’.

– Feelgoodromans zodat je moeder even, of héél lang, kan ontspannen en de wereld kan vergeten: zoals ‘Nachtvlinder’ van Angelique van Dongen en ‘Het buitenhuis’ van Katie Fforde en de Zeven Zussen-serie.

– Is jouw moeder ook in de ban van Scandinavische thrillers, dystopische romans/thrillers, psychologische of ‘gewone’ thrillers? Goed nieuws, want hier hebben we al aardig wat thrillers gelezen, zoals: ‘Winterberg’ van Kiki van Dijk, ‘Jager’ van Lars Kepler en ‘Het Isisgeheim’ van Jacob Slavenburg en Jeroen Windmeijer.

– Heeft jouw moeder groene vingers? Dan zijn deze boeken een groot geschenk: ‘How to make more plants’ van Ken Druse en ‘De vreugde van het landleven’ van Edith Holden.

– Of ga voor een cadeautje voor haar en jou: samen opdrachten uitvoeren uit ‘Het Bucketlist Boek voor ouders’ van Elise de Rijck.

– Voor de moeders die van reizen en cultuur houden, kan je een boek uit een ander land (of continent!) geven, zoals: ‘Elegance in Japanese Art’ van Momo Miyazaki, ‘Met de zon als kompas’ van Caroline van Hemert, ‘De rook die Dondert’ van Namwali Serpell Roman, Amerika door de ogen van Corma McCarthy of gaat ze liever voor een andere planeet met ‘The Martian’ van Andy Weir?

– Is jouw moeder niet weg te slaan bij de televisie en houdt ze Netflix steeds bezet? Koop een paar boeken voor haar die wellicht nóg mooier zijn dan de film of serie: ‘Handmaid’s Tale’, ‘The Road’, ‘Still Aliceen ‘Our souls at night’. 

– Of wat dacht je van leuke, en vooral zinnige, boeken over dieren? Wie weet luistert de hond straks nog beter, wordt de kat eindelijk beter begrepen of vindt jouw moeder een compleet nieuwe passie in het houden van bijen. Groener en moderner en duurzamer kán bijna niet…

– Heb je een creatieve moeder? Ze zal nu wel druk zijn met mondkapjes naaien… maar geef haar ook eens een mooi naaimagazine of een boek over Haute-couture. Dan kan ze iets moois voor zichzelf maken, want dat heeft ze dubbel en dwars verdiend!

– En als laatste natuurlijk de keuken.  Een beetje moeder bakt en kookt er natuurlijk flink op los en geen appeltaart is zó lekker dan die van moeders! Voor alle moeders die graag in de keuken staan, of los gaan: De afvalvrije keuken, ‘de koekjesbijbel, kruimeltaart‘ en alle boeken van Jamie Oliver.

– Als állerlaatste hebben we nog een tip voor moeders die willen afvallen: ‘Gezond op gewicht met lekker eten‘. Let op: dit kan echter wel een cadeau zijn dat niet wordt gewaardeerd. De HEMA adviseerde bloemenjurken. Maar direct daaronder werd corrigerend ondergoed geadverteerd. Tja… goed bedoeld natuurlijk, maar jouw moeder is natuurlijk de beste moeder ter wereld en we houden allemaal van onze moeders zoals ze zijn! 

Trackbacks & Pings

  • Moederdag 2021: wat lezen onze moeders? - Boekrecensies Blog :

    […] Vorig jaar hadden we voor moederdag een lijstje met jullie gedeeld voor de beste moederdagcadeaus. Dit jaar gaan we een ander soort lijstje met jullie delen. Hiervoor gaan we terug naar ons ouderlijke huis en de boeken die onze moeders graag lazen. Het leuke is om ook te zien in hoeverre wij beïnvloed zijn door de boekenkeuzes van onze moeders.Hebben we onze kookkunsten van onze moeders die een huis vol kookboeken hadden? Verslinden we romans omdat onze moeders die ook altijd lazen toen we opgroeiden? Of hielden ze van spannende boeken, vol met mysterie en detectives? Neem een kijkje in de boekenkasten van onze moeders. […]

    3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *