Doe en denk als een kat… en word een beter mens!

Stressvrij, rust, levensgenieter, charismatisch, nieuwsgierig, onafhankelijk….

Doe en denk als een kat

Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand. Auteur Stéphane Garnier is een groot kattenliefhebber en benoemt in dit leuke boekje ongeveer veertig katteneigenschappen die jou als mens verder kunnen helpen in het dagelijks leven.

40 katteneigenschappen

Ieder hoofdstuk begint met een leuke, herkenbare en/of grappige katten-quote van een bekend persoon en behandelt één van deze veertig katteneigenschappen. Opvallend is hoe zeer deze eigenschappen ook toepasbaar zijn op het dagelijkse leven van mensen. Doe en denk als een kat vertelt ons aan de hand van vaak zeer herkenbare verhalen en anekdotes hoe we het negatieve los moeten laten, vaker nee moeten zeggen en meer uit het leven kunnen halen. Het boek laat ons zien dat katten niet aan zichzelf twijfelen en zich niet laten beïnvloeden door wat een ander van ze vindt. Katten zijn tevreden met zichzelf en dat zouden wij mensen ook meer mogen zijn, is misschien wel de meest belangrijke boodschap van het boek.

Kort, maar krachtig?

De fijne schrijfstijl en de liefde voor katten die van de pagina’s spat zorgen er voor dat het boek ideaal is om zo nu en dan op te pakken en de wijze lessen te laten bezinken. De korte hoofdstukken maken dat het boek enerzijds luchtig blijft en de onderwerpen niet te zwaar worden, maar anderzijds haalt het ook de snelheid uit het verhaal en voelen een aantal hoofdstukken juist net te oppervlakkig aan. Ik raad dan ook echt aan om bij dit boek zo nu en dan een paar hoofdstukken te lezen; het is zonde om alle mooie lessen in één lange opsomming achter elkaar aan te lezen, omdat daarmee de inhoud zijn waarde verliest.

Doe en denk als een kat is een leuk klein boekje vol herkenbare situaties voor iedere katteneigenaar.

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *