‘Daimonds’ in de boekenwinkel !

Heb jij dat ook? Soms zijn er van die dingen waarover je nog nooit hebt gehoord. Op een dag hoor je erover, en ineens hoor je IEDEREEN erover. Je ziet ze aan de muur hangen, je ziet ze in de winkel liggen en Heel Holland lijkt er mee bezig te zijn…

Schilderen met diamanten, dus!

En zo geschiedde dat een buurvrouw mij vertelde over ‘Daimond painting’. “Ken je dat? “, vroeg ze. “Ehhh, nee…”, antwoordde ik en voelde mij meteen een cultuurbarbaar eerste klasse. Misschien een schilderij van een beroemde schilder, dat ineens ergens was opgedoken? Met diamanten in de hoofdrol?

Uitleg volgde. De buurvrouw zat al avonden lang te daimond-painten (nieuw werkwoord?). Lekker mindfull bezig zijn: met een pincetje een minuscuul klein diamantje, van de juiste kleur, op de juiste kleurcode leggen op een groot doek, vol met allerlei piepkleine tekens. Zonder leesbril, eerlijk gezegd zonder loep, zag ik er al helemaal niets van… Een grote uitdaging want met die honderden kleine steentjes, steentje voor steentje, goed neergelegd, vormde zich een mooi, schitterend, schilderij.

Voorbeeld afbeeldingen of persoonlijk en uniek

Kant-en klare pakketten koop je online bij Bol.com of in boekenwinkels. Mooie landschappen, fantasierijke, en vooral kleurrijke afbeeldingen of foto’s van dier, natuur of mens. Maar nóg leuker: pakketten zijn ook te bestellen doordat je een eigen foto laat omzetten in een daimondpaint-pakket.

Kleurrijke zandmandala’s

Het doet mij ook een beetje denken aan zandmandala’s. Dit is een Tibetaans boeddhistische traditie die vergankelijke natuur van de dingen symboliseert. Volgens de boeddhisten zijn alle materiële zaken van voorbijgaande aard en een mandala van zand is daar een voorbeeld van. Een groepje monniken werkt meerdere weken aan het zand dat in detail een schilderij vormt met vele symbolen en ceremonieën hieraan gekoppeld. Een groot verschil met daimond painting is wel het gezamenlijke gebeuren betreft en dat de zandmandala uiteindelijk wordt vernietigd = teruggegeven aan de natuur.

Gelukkig is een daimond-painting van blijvende waarde, vooral ook omdat er vele uren werk in zit. Maar net als bij een zandmandala’s gaat het vooral om het minuscule werk, dat zoveel concentratie vereist, dat je de wereld om je heen even kan uitschakelen en zo tot rust komt.

Heel Holland ‘Daimond-Paint’

Ik had er nog nooit van gehoord. En nu zie ik het overal om mij heen… Move-over kleurboeken, bullet-journals en magneetballetjes. Daimond painting is de nieuwe mindfullness-trend!

Adressen om foto’s te laten omzetten in pakketten, zijn gemakkelijk te vinden op Google.

Mocht dit gepriegel je zelf niet liggen: mail gerust want er zijn mensen die dit ook in opdracht graag doen.

Daimond-painting;

nog nooit van gehoord? Nu wel.

Trackbacks & Pings

 • Hoe maak je meer planten? - Boekrecensies :

  […] als dat. Terwijl anderen wellicht liever gaan zitten kleuren in een kleurboek voor volwassenen, of ‘daimond painten’ achter een kopje kruidenthee om mindful bezig te zijn, duik ik mijn kas in om te stekken. […]

  4 jaar ago
 • Binnen blijven? Binge-lézen! - Boekrecensies :

  […] Diamond painting, wel eens van gehoord? […]

  4 jaar ago
 • Even voor mijn moeder kopen… - Boekrecensies :

  […] je inspiratie nodig, dan hebben wij ideeën voor je. Naast een mooi plantje van de bloemist, diamond painting, een zelfgemaakt tuinhuisje of parfum, zijn er natuurlijk veel boekgerelateerde cadeaus voor de […]

  4 jaar ago
 • 'Fashion Embroidery' is pure luxe - Boekrecensies Blog :

  […] op de centimeter? Hierop kan ik alleen hetzelfde antwoord geven als op een vraag over puzzelen, daimond painting, schilderen, breien, haken, naaien, knutselen etc. in het algemeen. Of hetzelfde antwoord dat de […]

  3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *