Recensie aanvraag

Hoe vraag je een recensie aan?

Omdat we zelf veel schrijven, reeds een boek hebben uitgegeven of pogingen doen om zover te komen, begrijpen we als geen ander hoeveel tijd en aandacht er aan een boek is besteed. Ieder boek, ongeacht het onderwerp en het aantal woorden, zal door ons op een respectvolle manier worden gerecenseerd.

Indien een auteur aan ons vraagt om voor hem of haar een boek te recenseren, overleggen wij dit onderling. Wij beantwoorden altijd de emails. Het kan echter voorkomen dat dit een paar dagen duurt. In geval we geen interesse in het boek hebben, of geen tijd hebben, dan zullen wij dit ook laten weten.

Er staat géén huisadres op Boekrecensies Blog, dit om te voorkomen dat er, zonder overleg, boeken onze kant opkomen voor recensies.

Let op:

Wij beoordelen alleen fysieke exemplaren, geen e-books!

En wij doen niet aan het retourneren van recensie-exemplaren.

Informatie betreffende een recensie aanvraag

Om een boek – op het eerste gezicht – te beoordelen en te kijken wie van ons het boek wil lezen en recenseren zien wij graag in de mail: titel van het boek, de auteur, het genre en de achterflaptekst. Een persbericht is ideaal (indien mogelijk).

Een recensie is een recensie en dat betekent dat we NIET vooraf de recensie laten zien alvorens deze wordt gepubliceerd.

Tevens is er GEEN mogelijkheid om de recensie na afloop te wijzigen.

Positief blog

We benadrukken wel nog graag even dat we een positieve website hebben. We enthousiasmeren de lezer graag om te lezen en raden mooie, fijne en goede boeken aan. Natuurlijk zijn we wel kritisch over de inhoud en laten ook ons persoonlijke mening over het boek horen.

Maar sterk negatieve recensies zul je op deze website niet tegen komen. Indien een boek echt zwaar tegenvalt dan nemen we contact op met de auteur of uitgeverij en bedanken voor de eer.

We verzoeken de auteurs ook nog even vriendelijk om ons met respect te behandelen. Helaas is dit verzoek wel nodig. Ons uitgangspunt is dat we elkaar versterken en laten we dat vooral voor ogen houden.

Recensie-aanvraag: boekrecensiesblog@gmail.com

Lees ook even:

Hoe beoordelen wij kinderboeken?