Hoe denkt je hond? – Bo Söderström

Ik denk altijd dat mijn hond ontzettend veel denkt.  Hij denkt, net als ik denk, over de politiek en de zin van het leven. Hij maakt zich ook zorgen over de klimaatsveranderingen en volgt ‘de Stikstofcrisis’ op de voet, correctie: op vier voeten.  Op dagelijks niveau denkt hij vooral aan zijn eten en aan zijn buurmeisje, die stapelverliefd op hem is en nogal veel claimgedrag vertoond. Maar ja hè, het is een kerel en hij vindt het teefje dat we vaak in het bos tegenkomen, ook heel leuk. 

Onzin

Maar mijn man vind het allemaal maar onzin.  “Joh, onze hond heeft hooguit 5 hersencellen, waarvan er hooguit drie functioneren: eten, slapen en poepen”. En zo ontstaan er vaak woordenwisselingen waarna mijn man altijd uiteindelijk mij tegemoet komt: “Okay, die andere twee hersencellen werken ook: wandelen en spel. Jij je zin…” 

Tot op een dag dat onze dochter, de verstandigste van ons drieën, thuiskomt met dit boek: Hoe denkt je hond?

En daar ga ik eens even goed over nadenken, oftewel: lézen!

Nieuwe inzichten om je hond beter te begrijpen

Het boek, geschreven door Bö Söderstrom is een vertaling van de Zweedse uitgave, uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Bö is een bioloog  en hoofdredacteur. En dat is te merken ! Het boek is uitstekend ingedeeld, bevat vele verwijzingen naar onderzoeken. Het bevat overzichten en is, nogmaals, een lust voor het oog. Mooi formaat, kleurrijke pagina’s en op de cover een hond die je zo intelligent aankijkt dat hierbij al duidelijk is dat dit boek zal gaan over hoevéel honden denken.

Prachtige foto’s

Overduidelijk geschreven door iemand die én weet waarover hij praat (bioloog) maar het vooral ook goed weet te presenteren (hoofdredacteur). De foto’s zijn ook geweldig mooi en zeer overtuigend. 

Voor iedereen die een hond heeft, of van honden houdt is dit boek een dikke aanrader.  Ongetwijfeld heeft u er misschien al vele in de kast staan, maar deze is een MUST-HAVE.  

“ Het boek is prettig geschreven, leest lekker weg en is zeer toegankelijk voor iedereen”

Veel informatie

Het boek geeft veel informatie over goed contact met je hond, de gezondheid van je hond, de zintuigen, hondenrassen, hondenspel, de sociale ontwikkeling van je pup enzovoort enzovoort.  Een erg volledig boek waaruit je meer informatie haalt dan menig ander boek. Los daarvan, dit boek stelt vooral de relatie met je hond centraal en leert de signalen op te vangen over hoe je hond denkt.

Een hond denkt meer dan je denkt

Voor mij was dit boek een prima bewijs dat een hond meer denkt dan je denkt.  Okay, ik geef toe, de klimaatsveranderingen zullen hem een ‘worst’ wezen, maar voor de rest is dit boek een overtuigend en goed onderbouwd verhaal over hoe en hoeveel honden denken.

Een aanrader!  En dat vind mijn hond trouwens ook! Nu mijn man dit boek nog even laten lezen…