Het buitenhuis – Katie Fforde

Heb jij dat ook wel eens? Dat je in een boek over eten leest en daar direct zin in krijgt? Tijdens het lezen van het buitenhuis, kreeg ik zo’n zin in toast dat ik direct de broodrooster uit de kast heb gehaald…

Engeland

Het verhaal over het buitenhuis, speelt zich af in Engeland. Hoofdpersoon Fran is kok en ze tovert de ene na de andere Engelse lekkernij op tafel. Het lezen over al die toast, scones, pasteien, koekjes en nog veel meer, laten je verlangen naar al dat lekkers. Naast verlangen naar het eten, droom je ook over een buitenhuis in de heuvels van Engeland.

Alsof de tijd heeft stilgestaan

Wanneer Fran gevraagd wordt om de boerderij van haar oudtante over te nemen, zegt ze onmiddellijk haar baan als kok in een Londens restaurant op en gaat ze de uitdaging aan. Om de boerderij te kunnen erven, moet ze er binnen een jaar een winstgevend bedrijf van maken. Samen met haar vriendin Issi, vertrekt ze uit Londen. Bij aankomst op de boerderij lijkt de tijd daar te hebben stil gestaan.  Zowel de inrichting, het onderhoud als de verdiensten van de boerderij blijken zwaar tegen te vallen. 

Buurman Anthony

Wanneer ze na al die jaren haar oudtante eindelijk weer ontmoet, blijkt deze tante minder spraakzaam dan ze had gehoopt. Ze zal zelf moeten uitvinden hoe alles op de boerderij werkt en hoe de financiële situatie is. Gelukkig blijkt medewerker Tig alles over de koeien te weten. Een hele zorg minder, alhoewel? Koeien en Fran blijken geen goede combinatie. Hierdoor twijfelt ze of ze de belofte aan haar tante waar kan maken. Zeker ook wanneer buurman Anthony, zonder vragen zomaar haar leven binnen komt wandelen. En had haar tante haar niet gewaarschuwd voor deze rijke buurman? 

Liefde?

Al snel ontdekt Fran dat ze het alleen niet gaat redden. Maar durft ze tegen het advies van haar tante in te gaan op de aanbieding van Anthony? En kan ze een manier vinden om door middel van haar passie voor koken de boerderij winstgevend te maken? Gelukkig durft Fran op haar gevoel te vertrouwen, waardoor ze naast het boerenleven ook de liefde van haar leven leert kennen. 

Tijdens het lezen van deze feelgood roman, verlang je continu naar alle Engelse lekkernijen, het buitenleven en de liefde! 

Katie Fforde is een Engelse schrijfster die pas na de geboorte van haar derde kind is begonnen met schrijven. Voorheen runde ze een hotel met haar echtgenoot. Voor het schrijven van haar romans doet ze vooraf veel onderzoek naar de onderwerpen in het boek waardoor je nog sneller meegenomen wordt in het verhaal. Sinds afgelopen zomer heb ik de boeken van Katie Fforde pas ontdekt, maar ik ben fan. Het volgende boek ligt al op de boekenplank te wachten! 

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *