Binnen blijven maar toch ‘Op vakantie!’

Het zijn vreemde tijden. Door het Coronavirus is niets meer wat het was. Scholen zijn dicht, files zijn (tijdelijk) opgelost, we werken massaal thuis en de online ontwikkelingen gaan razendsnel. 

We worden massaal gedwongen tot iets waar we niet voor gekozen hebben. Ouders zijn docent geworden, pubers zitten ’s avonds verplicht bij je op de bank en zorgpersoneel en vakkenvullers maken overuren.  

Normaal gesproken verheugen we ons in deze periode van het jaar op onze geplande en welverdiende vakantie. Voor alle reislustige Nederlanders hét hoogtepunt van het jaar. Met je gezin genieten van zon, zee en strand. Of actief je grenzen verleggen terwijl je wandelroutes, bergpaden en ruige natuur ontdekt!   

Door de onzekerheid van dit moment, durven we ons niet meer te verheugen op de zomervakantie. En voor velen is de geplande reis al geannuleerd.  Kunnen we dan helemaal niet meer genieten van al die mooie vakantie bestemmingen? Natuurlijk wel! Hoe? Door te lezen. Er zijn genoeg boeken waar je al lezende meegenomen wordt naar toeristische oorden, zonnige plekken en prachtige natuurgebieden. Weg van de chaos om je heen.  

Onze gastrecensente vertelde het verhaal van een man. Hij ging elk jaar op vakantie, zonder te gaan. Klinkt onmogelijk, maar hij heeft heel wat landen ‘gezien’. Elke dag wanneer zijn moeder ging rusten, reisde hij naar zijn werkkamer en ging zich voorbereiden op zijn volgende reisbestemming. Hij kocht atlassen, reisgidsen en prentenboeken. Plande de hele reis van begin tot einde. Maar bleef altijd gewoon thuis. Zo heeft hij de hele wereld ‘gezien’.  

Speciaal voor jou, voor het vakantiegevoel, hebben wij een ‘geschreven’ reis voor je gemaakt. Ga met ons mee op reis en lees je door deze crisis heen. Stel je persoonlijke reis samen. Kies uit onderstaande landen je favoriete bestemming en geniet van al dat moois dat het land je biedt. 

Lieve lezer, veel ‘reisplezier’ en pas goed op jezelf en je medepassagiers!  Om de Nederlandse economie weer een boost te geven, reizen we uiteraard vanaf Schiphol. 

In het boek ‘Schiphol, een biografie van een luchthaven’, lees je alles over de geschiedenis van de grootse luchthaven van Nederland. 

Bestemmingen:  

Alaska 

‘Met de zon als kompas’  Caroline van Hemert    

Amerika  

‘De Stroopwafelshop’ Astrid Harrewijn  Roman 

‘De Weg’  Cormac McCarthy   Thriller 

Azië

‘De Borneodeal’    Jacob Vis  Thriller 

Bali 

‘Nee heb je’ Charlotte de Monchy   Roman 

België  

‘Kwijt’ Sandra J Paul Thriller 

Brazilië 

‘De zeven zussen’ Lucinda Riley Roman 

Denemarken  

‘Hygge’ Meik WIking Leefstijl  

Duitsland 

‘Winterberg’ Kiki van Dijk Thriller 

Engeland 

‘Het Buitenhuis’ Katie FForde Roman 

Griekenland 

‘Circe’ Madeline Miller Mythlogie 

Iran

‘Aria’ Nazanine Hozar Roman

Italië

‘Een portret van Emily Price’ Katherina Reay Roman 

Japan  

The Traveling Cat Chronicles’ Hiro Arikawa Roman 

Nederland 

‘Eens gegeven’ Charlotte de Moncy Roman 

Noorwegen 

‘Storm’ Zeven zussen reeks Lucinda Riley Roman 

Spanje 

‘The tree cornored hat’ Pedro Anotnio de Alarcon   Kort verhaal  

Zambia 

‘De rook die Dondert’ Namwali Serpell Roman  

Of toch maar liever naar een andere planeet?

Mars !

‘The Martian’ Andy Weir – Science Fiction

Heb je een goede reis gehad? We zouden het leuk vinden als je ‘je reis’ met ons deelt. Welk land heb jij ‘bezocht’? Tips voor meer boeken waarmee we ‘even op reis’ kunnen zijn welkom. Laten we elkaar inspireren in deze bijzondere tijd!  

Team boekrecensiesblog  – Geschreven door Yvonne