‘Kwijt’ is een meeslepende thriller voor het nieuwe jaar

In ‘Kwijt’ van Sandra J. Paul, wordt Jim Vermeersch wakker in een vreemd bed met vier katten en één hond naast zich. Hij weet zeker dat hij geen huisdieren heeft. Hij weet ook zeker dat hij in Londen woont, maar toch blijkt alles te zijn veranderd. Zelfs hij…

Jim heeft alles: een prachtige vrouw, een tienerzoon en een goedlopende patisserie. Totdat hij plotseling ontwaakt op een plek waar hij allang afscheid van heeft genomen en zich de laatste twee jaar van zijn leven niet meer kan herinneren.

Soms is het leven dat we ons kunnen herinneren niet het leven dat we hebben geleid.”

Over een paar dagen wordt zijn zoon Vince achttien en Jim wil alles graag goedmaken. Maar hoe maak je twee miserabele jaren goed als je niet eens weet wat je allemaal hebt gedaan en wat je allemaal misschien probeert te verbergen?

Voorgoed kwijt


Door het gedrag van zijn zoon begint Jim aan zichzelf te twijfelen. Het is merkwaardig dat zijn vrouw Iris er niet meer is, misschien heeft hij hier toch iets mee te maken. Twee jaar geleden was er namelijk nog niets aan de hand. Jim moet erachter komen wat er is gebeurd, anders is hij zijn zoon voorgoed kwijt.

Vince versus Jim

Gedurende het verhaal leren we beide kanten kennen. Zoon en vader beleven het verhaal allebei anders, maar toch kan je bij beide karakters het verdriet en de woede goed voelen. Het gaat wellicht om een andere belevenis, toch delen Vince en Jim hetzelfde gevoel van gebroken zijn.

Alle karakters zijn goed neergezet en zelfs als ze bij vlagen worden genoemd, weet je wanneer ze een belangrijke (sleutel)rol spelen. Ik vind Jims zoektocht naar de waarheid erg goed omschreven, hierdoor heb je het gevoel dat je hem kent en leef je 323 pagina’s met hem mee.

Psychologische thriller

Schrijfster Sandra J. Paul schrijft veelal psychologische thrillers en wat houd ik daar toch van! Daarom was ik zo blij dat ik dit boek mocht lezen. Het verhaal is net even iets anders en telkens wanneer je denkt dat je weet hoe het zit, verandert de richting van het verhaal. Tot op het allerlaatste moment.

Wil je het jaar goed beginnen met een spannend boek vol met mysterie en plottwisten? Dan is Kwijt het perfecte boek voor jou.

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *