Nee heb je – Charlotte de Monchy

Wanneer Bali, familie, liefde en je eigen ik elkaar ontmoeten! 

Bobbie is ervan overtuigd dat ze het leven leidt wat ze wil. Tijd om na te denken wat ze echt wil en wat echt bij haar past heeft ze niet. Haar baan als projectmanager neemt al haar tijd in beslag. Zelf ‘s nachts.

Gênant moment

Is dat erg? Natuurlijk niet! Totdat haar lichaam op een heel gênant moment zegt: tot hier en niet verder! Dit vreselijk gênante moment levert haar gesprekken met de bedrijfscoach op. Ongemakkelijke gesprekken, vol onzin over in je kracht staan, jezelf ontdekken, genieten van kleine dingen, enzovoorts…

Op zakenreis naar Bali en verplicht vakantie

Maar zijn deze tips echt onzin? Tijdens een zakenreis naar Bali, moet ze een project voor haar werk afronden en verplicht vakantie vieren en rust nemen. De keuze voor Bali is niet geheel toevallig want haar zus Laura woont daar. De zus met wie ze al 9 jaar geen contact heeft, en met wie ze na het bizarre ongeluk nooit weer gesproken heeft. Met frisse tegenzin en een koffer vol kleren gaat ze naar Bali.

Kleurboek voor volwassenen

Bobbie is van plan maar een week te blijven. Niets geen rust nemen, genieten en Zen worden. Dat past niet bij haar en dat heeft ze ook totaal niet nodig. Net als dat stomme kleurboek voor volwassenen die ze van de bedrijfscoach mee heeft gekregen…

Eenmaal op Bali blijkt het allemaal niet zo te gaan als Bobbie had verwacht. Samuel, de man die alleen maar zijn handtekening hoeft te zetten onder de verkoop van zijn land, blijkt niet alleen zakelijk een geduchte tegenstander te zijn, ook zijn levensstijl is compleet het tegenovergestelde dan dat van Bobbie.

Frustratie

En dan de hereniging met haar zus Lauren, die verloopt al net zo stroef. Negen jaar geen contact en de onuitgesproken boosheid lijkt hen verder uit elkaar te drijven dan de bedoeling is. En al die mensen op Bali die de hele dag relaxed zijn en geen ambitie lijken te hebben. Bobbie raakt meer en meer gefrustreerd. 

Vastberaden toch haar doel te behalen kiest ze ervoor om surflessen te nemen, van Samuel. Op die manier verwacht ze van hem om wel te gaan praten en zijn handtekening te zetten. Maar is het Bobbie die de regie heeft? Langzaam leert ze dat het leven ook leuk, ontspannen en relaxed kan zijn. 

Roman vol liefde, humor en zelfspot

Nee heb je, is een heerlijke roman. Vol liefde, dagelijkse strubbelingen, herkenbare stress en met een gezonde dosis humor en zelfspot. Net als voor Bobbie, is het voor iedereen goed om eens stil te staan bij wat je echt wilt, en te genieten van de gewone dingen en even niets te doen. En genieten gaat niet altijd vanzelf. Bewust elke kop koffie drinken wordt ook gewoon saai, ineens niets doen voelt niet direct goed en gedwongen op vakantie gaan is niet meteen leuk. 

Vanaf het eerste hoofdstuk wil je direct verder lezen. Het boek neemt je mee naar Bali. En doet je verlangen  naar zon, zee en strand. En naar een surfdude met krullend, door de zon gebleekt haar…

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *