Alarcon neemt je mee naar Spanje

Tio Lucas is gelukkig getrouwd met Senora Frasquita. Zijn vrouw is anders dan de andere vrouwen in het dorp en dat weet corregidor Don Eugenio ook. Hij heeft daarom ook zijn eigen plannen met de vrouw van de molenaar.

In het kortverhaal (maar 114 pagina’s) ‘The three-cornered hatvan Pedro A. de Alarcon krijgen we te maken met alle kanten van een bepaalde gebeurtenis. Voordat Alarcon ons echter kennis laat maken met de personages, beginnen we eerst met de omgeving. Langzaam verandert Andalusië in het verhaal over de gelukkige Tio Lucas en zijn vrouw zijn en hoe Don Eugenio hier verandering in wil/kan brengen.

What are all the fires of torment compared to those which sometimes burn in the heart of man?”

Een race
Het lijkt wel een race die je volgt tussen de drie personages. Wie heeft wat gedaan en wie komt er als eerste achter? Is alles een misverstand of toch niet? Doordat elk hoofdstuk maar uit twee of drie pagina’s bestaat, kom je snel achter de waarheid te weten. En ik kan je zeggen: ik heb erg van de ‘race’ genoten.

Een eeuwenoude traditie
The three-cornered hat‘ oftewel ‘El sombrero de tres picos‘ is een bekend Spaans verhaal dat nu al veel bewerkt is, niet alleen als een boek, maar ook als een dans (ballet) en een opera. Het is een interessant verhaal waarin blijkt dat niet alles is zoals het lijkt.

Even iets anders
Dit boek is perfect voor iedereen die graag een kort verhaal wil lezen. Het boek leest makkelijk weg en het fijne is dat het een keertje wat anders is. 

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *