De zeven zussen: Storm!

Aangeboren talent, onverwachte liefde en een nieuwe toekomst 

Na het lezen van deel één van de zeven zussen, werd mijn geduld aardig op de proef gesteld. Omdat ik niet de enige ben die verslaafd is geraakt aan deze serie, loopt de reserveringstijd bij de bibliotheek fors op. Was ‘Storm’, deel 2 van de zeven zussen reeks Lucinda Riley, het wachten waard?  

De storm neemt meer dan Ally lief is 

Wanneer Ally het bericht krijgt dat pa Salt is overleden, vliegt ze zo snel ze kan naar huis. Daar treft ze haar zussen. Allen verslagen door dit plotselinge verlies. Ook voor Ally heeft pa Salt een document met aanwijzingen naar haar voorouders achtergelaten.  

Ally besluit, na het verlies van haar vader, haar eigen leven zo snel mogelijk weer op te pakken. Ze gaat meedoen met een zeilwedstrijd. Zodra ze in een storm terechtkomt, is er geen weg meer terug. De storm neemt meer van Ally dan haar lief is. Ze besluit na dit tweede verlies in korte tijd, te beginnen aan haar zoektocht naar haar afkomst.  

Afwisseling van heden en verleden 

De tweede hoofdpersoon in ‘Storm’ is Anna Landvik. Een boerenmeisje met een prachtige stem. Wanneer ze ontdekt wordt door professor Herr Mayer, gaat ze in de grote stad wonen. Ze ‘leent’  haar stem aan de hoofdrolspeelster van het toneelstuk ‘Peer Gynt’. Ondanks dat ze dagelijks met haar passie zingen bezig kan, lukt haar met moeite zich staande te houden in deze voor haar zo andere wereld. Wanneer Anna haar grote liefde Jens ontdekt, besluit ze samen met hem naar Leipzig te gaan.  

Net als in deel één wisselen het heden en verleden zich af. Niet storend, juist uitnodigend. Wanneer het verhaal mij weer meeneemt in de andere tijd, ontdek ik dat ik moeite heb met schakelen. Maar juist deze afwisseling zorgt ervoor dat mijn nieuwsgierigheid naar de voorgeschiedenis en afkomst van Ally groter en groter wordt. Het verhaal laat mij niet meer los.  

Muziekstukken van ‘Peer Gynt 

Naast liefde, verdriet en de zoektocht naar wie je zelf bent, speelt muziek een grote rol in dit verhaal. Het is zeker een aanrader om de muziekstukken te beluisteren die bij het toneelstuk ‘Peer Gynt’ horen. Ze zorgen ervoor dat je nog intenser het verhaal beleeft. 

Ik heb genoten van dit deel van de zeven zussen en met mijn voorliefde voor Scandinavië was het éxtra genieten. Lucinda Riley verstaat de kunst van het beeldend schrijven waardoor je je makkelijk kan verplaatsen in de hoofdrolspeelsters. Het laat je even de wereld om je heen vergeten.  

Deel drie wacht inmiddels op mij.  Lukt het Lucinda Riley om wederom met het boek ‘Schaduw’ de lezer van A tot Z te boeien? Mijn interesse is in elk geval gewekt tijdens het lezen van het laatste hoofdstuk van ‘Storm’.  

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *