Joepie! Kinderboekenweek 2022

Supergroen

De Kinderboekenweek 2022 gaat vandaag van start en duurt tot en met zondag 16 oktober. Het thema dit jaar is: Gi-ga-groen. Oftewel: boeken over de natuur staan in de spotlights. Leuk! Wij doen mee.

Kinderboekenweek

Kinderboeken een weekje extra onder de aandacht brengen is in onze ogen een goede zaak, want kinderboeken zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo is ons artikel van onze kinderboeken-expert Noortje de Kok al heel vaak gelezen en gewaardeerd.

De titel zegt alles: Kinderboeken lezen als je volwassen bent? Vooral doen! Onderstaand vind je de blog en kun je deze nog eens lezen. Je hoeft je als volwassenen echt niet te schamen als je dol bent op kinderboeken.

Kinderboeken leveren leesplezier op, zetten je aan het denken over maatschappelijke vraagstukken, en geven je waarheden en wijsheden mee. Bovendien kun je vaak meerdere (literaire) lagen vinden in een kinderboek.

Noortje de Kok

Stop nooit met voorlezen

Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk om kinderboeken voor te lezen. Kindje op schoot, je konijn of een pop, wat maakt het ook uit. Iedereen houdt van voorlezen en voor gelezen worden is een ongekende, liefdevolle luxe.

Lees snel onze tips in onderstaande blog over voorlezen. Of nog beter: lees deze aan een ander voor of laat je deze blog voorlezen. Smiley.

Vind je voorlezen alleen iets is voor peuters en kleuters? Nee, hoor. Ook pubers en ouderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. En met deze tips maak je er een echt feestje van.

Noortje de Kok

Het thema van de kinderboekenweek 2022

Het thema is de leukste tot nu toe, mijn mening. Gi-ga-groen. Dat gaan we doen! Ik ga er spontaan van rijmen in beperkte mate, hoewel ik dat, zoals je ziet, beter bij gewoon schrijven kan late…n.

Gi-ga-groen. Daar zit alles in. Lekker naar buiten de natuur in en alles de natuur leren. Dat dragen we bij Boekrecensies Blog een warm hart toe.

In de ontzettend leuke kinderboeken van tegenwoordig, leren kinderen niet alleen alles over dieren maar ook hoe ze er mee om moeten gaan. En in boeken over de natuur wordt vaak haarfijn, in begrijpelijke taal, uitgelegd hoe we met de natuur moeten omgaan. Idealiter natuurlijk wel, want wij volwassenen hebben er wel een potje van gemaakt. Maar dat hier nu even terzijde…

Kinderboeken

Wij wensen jou veel plezier met het kopen en lezen van kinderboeken, speciaal deze week. Onderstaand hebben we een aantal suggesties voor boeken die écht de moeite waard zijn. En als jij er nog meer weet, laat ons gerust weten via onze email of op Social Media.

En nu, willen alle buurtkinderen zich verzamelen? Marga gaat voorlezen uit een dikke stapel ‘gi-ga-groene’ kinderboeken. Ouders zijn ook welkom als luisterend oor, of als hulp om voor te lezen. Joepie!

Ontzettend leuke kinderboeken Gi-ga-groene kinderboeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *