Boet en de konijnen-fotosjoet

‘Boet en de konijnen-fotosjoet’ is geschreven door Karin Vijsma-Van Dobbenburgh en geïllustreerd door Marit Helwig. Héé, kennen we hen al? Ja zeker! Karin en Marit maakten al eerder samen het boekje ‘Ravi en de patende kat’ waarvan de opbrengt naar S.O.S. kinderdorpen ging. ‘Boet en de konijnenfotoshoot’ heeft ook een filantropisch doel. Én het is een erg leuk prentenboek.

Dierenbuddy

Een deel van de opbrengst van ‘Boet en de konijnen-fotosjoet‘ gaat naar Dierenbuddy een project van de Dierenbescherming. Daarnaast kun je ook mee doen met het crowdfunding-project dat hier is aan gekoppeld.

Dierenbuddy is een actie waarbij de focus vooral ligt op eenzaamheid bij dier en mens te voorkomen door structurele hulp te bieden bij de verzorging van huisdieren.

Boet en de konijnen-fotosjoet

Het verhaal vangt aan als het ijdele konijntje Jennie opmerkt dat ze de mensen mist. Ze mag namelijk graag voor de camera staan maar er zijn helemaal geen wandelaars en fietsers meer zijn, die foto’s van haar nemen. Het is de laatste tijd erg stil op de Holterberg en het aansluitende gebied waar een kinderboerderij ligt. De konijnen weten wel dat dit komt doordat er een eng virus is. De mensen blijven binnen om te voorkomen dat ze ziek worden. Andere konijnen vinden dit trouwens prima, lekker rustig en alle tijd om feestjes te organiseren.

Boet is een Alpaca van de kinderboerderij die op een dag besluit mee te gaan naar de Holterberg. Twee konijnenvriendjes hebben hem overgehaald om mee te komen. Dagenlang feesten de konijnenfamilie en Boet er flink op los en Boet maakt prachtige foto’s. Het grappige van Boet is ook nog eens dat alles wat hij zegt in rijmvorm is.

Eind goed al goed

Natuurlijk eindigt dit prentenboek op een positieve manier. Aan het feesten komt een eind als de mensen weer terug zijn in het bos. Maar is dit erg? Nee hoor, Boet is blij met alle aandacht op de kinderboerderij en de konijnen op de Holterberg vermaken zich prima door fietsers te plagen. Heen en weer springen over de smalle fietspaden zodat sommige fietsers flink moeten afremmen… Kwajongensstreken en veel lol!

Dieren lijken veel op mensen. Met dezelfde wensen.

En dezelfde malle streken.

Straks komt het goede nieuws in de krant.

Iedereen mag weer, op gepaste afstand, naar buiten in Nederland!

(pagina 24)

Prentenboek – Boet en de konijnen-fotosjoet

Het boekje bevat ook leuke wetenswaardigheden over Alpaca’s en konijnen. Het is een erg leuk boekje om voor te lezen aan kinderen en om naar aanleiding hiervan te praten over dieren. De teksten over de volle lengte van de horizontaal gerichte pagina ‘s zijn een beetje lastig om te lezen en hadden beter in twee columns kunnen worden verdeeld. Ook het lettertype vind ik minder prettig. Maar dat zijn details en persoonlijke voorkeuren.

Het is een leuk en actueel verhaal, de tekeningen zijn zo schattig dat je ze wel zou willen inlijsten, het initiatief om de opbrengsten aan Dierenbuddy te schenken is bewonderenswaardig en Karin en Marit zijn een zeer getalenteerd duo. Op naar boekje nummer drie, zou ik zeggen!

Nog meer mooie prentenboeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *