Noortje de Kok

Schrijven en lezen vormen de rode draad in mijn leven. Als je me vraagt wat ik liever doe: lezen of schrijven? Dan zou ik eerlijk gezegd niet kunnen kiezen.

Lekker lezen

Er gaat wat mij betreft niets boven de geur van een krakend vers boek of het zachte schijnsel van een e-reader. Boeken openen een deur naar een andere wereld. Je kunt er van alles ontdekken, leren, herkennen. Je kunt er om lachen, huilen of huiveren.

Passie voor schrijven

Het mooie aan schrijven is dat je zelf iemand mee kunt nemen naar zo’n andere wereld. Voor Tekstbureau Noortje de Kok schrijf ik in opdracht verschillende soorten teksten. Of het nu gaat om een interview, een achtergrondartikel of een zakelijke tekst; ik verwoord de boodschap zo helder mogelijk, zodat er ook echt staat wat je zeggen wilt.

Kinderboekenschrijver

Voor iemand die van lezen en schrijven houdt, is het natuurlijk de ultieme droom om een eigen boek te schrijven. Voor mij was dat niet anders. Hoe mooi is het wanneer mijn eigen boek eigen boek een plaatsje krijgt in iemands boekenkast?

Na het (voor)lezen van heel wat kinderboeken en nadat ik een cursus schrijven voor kinderen had gevolgd wist ik het zeker: mijn eigen kinderboek moet er komen.

Ik begon mijn ideeën voor een verhaal dat ging over het thema tijdreizen op papier te zetten en zo werd de kinderboekenserie Melle en zijn tijdreisbril geboren. Spannende verhalen voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Reizen met een bril

Stel je voor dat je kon tijdreizen en ongezien een kijkje kon nemen in het verleden. Dat je met eigen ogen kon zien hoe de piramides gebouwd werden, hoe verloren gewaande steden gebouwd werden, of even rond kon lopen in de prehistorie. En dat allemaal door gewoon een bril op te zetten. Een bril die er ook nog eens voor zorgt dat je onzichtbaar bent. Lekker makkelijk en veilig zou je denken…

In de boekenreeks Melle en zijn tijdreisbril komt Melle in het bezit van zo’n bril waarmee hij kan tijdreizen. Natuurlijk vindt hij het in het begin grote onzin. Maar hij besluit het toch eens uit te proberen. Maar of het verstandig was om totaal onvoorbereid te gaan tijdreizen is nog maar de vraag.

Want is onzichtbaar zijn wel altijd handig? En is het altijd zinvol om alleen maar toe te kijken, in plaats van in te grijpen? En wat gebeurt er eigenlijk als de bril stuk gaat? Of kwijtraakt? En als je naar het verleden kunt, zou je dan ook naar de toekomst kunnen gaan?
Genoeg vragen en genoeg avonturen om te beleven.

Het verboden boek

In het eerste deel “Het verboden boek” gaat Melle voor het eerst met de bril op reis. Totaal onvoorbereid komt hij in de achttiende eeuw terecht. Een spannend avontuur over verboden boeken, nieuwe vriendschappen en volop obstakels om te overwinnen.

Recensent

Op Boekrecensies maak ik een mooie combinatie van beiden: ik krijg de kans om boeken te lezen en ik mag er ook nog eens over schrijven. Mijn specialisme is kinderboeken, maar ik lees ook romans van Nederlandse auteurs en verdiep me graag in leescultuur. Dan lees ik over schrijven en schrijf ik over lezen.

Blijf op de hoogte

Wil je mij volgen en op de hoogte blijven? Volg me dan via

Mijn website: www.noortjedekok.nl
instagram: @noortjewoordje
Facebook: TekstbureauNoortjedeKok

Op de hoogte blijven van mijn kinderboek? Check dan:

Instagram: @melle.en.zijn.tijdreisbril
Facebook: melle.en.zijn.tijdreisbril