Wraoh, een prentenboek over leeuwentaal

Ooit wel eens goed geluisterd naar het gebrul van een leeuw? Dat is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Maar wanneer je je verdiept in leeuwentaal, blijkt dat zelfs een enkel woord als ‘wraoh’ meerdere betekenissen heeft.

Recensie Wroah

WRAOH of wraoh?

In dit prentenboek wordt het verhaal verteld van een groep leeuwen die een dorpje binnenkomt. Aanvankelijk zijn de mensen bang van het gebrul van de dieren. Ze vinden het maar een lelijke taal, een taal met maar één enkel woord. Dat kunnen de mensen véél beter. Maar dan antwoordt een van de leeuwen dat ze weliswaar maar één woord kennen, maar dat ze daarmee alles kunnen zeggen.

Bijzondere samenwerking

Wraoh is ontstaan uit een samenwerking tussen Tadele Maru, een politiek vluchteling uit Ethiopie en Willem Janssen, docent Nederlands voor anderstaligen. Tadele volgde een cursus Nederlands bij Janssen en liet hem zijn schilderijen en tekeningen zien. Daarop vroeg Janssen of Tadele een kinderverhaal van hem wilde illustreren. Zo ontstond Wraoh. De opbrengst van dit prentenboek komt volledig ten goede aan Tadele Maru die aan een studie Levensmiddelentechnologie begint en zich daarnaast verder wil ontwikkelen als illustrator.

zachte leeuwentaal

Wraoh is een prentenboek voor kinderen van 3 tot 6 jaar en de kleurrijke illustraties van Tadele Maru nemen dan ook een belangrijke plek in. Maru heeft een duidelijke eigen stijl en weet in zijn tekeningen de personages en dieren heel expressief weer te geven.

Lekker samen brullen

Het verhaal zelf is bij uitstek geschikt om voor te lezen. Door hardop te lezen, maak je de boodschap van het verhaal duidelijk. Iedereen kan leeuwentaal leren. Erg leuk om samen met je (klein)kind op verschillende manieren te brullen. Of je nu boos, trots of verliefd bent. Brullen kan in namelijk in alle toonaarden. Een welgemeend Wraoh is immers altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *