Boekenweek 2022 en eerste liefde

De Boekenweek 2022 gaat over de liefde! “Music was my first love and it will be my last…”. Wie kent dit liedje van John Miles niet? Zullen we de tekst – voor de Boekenweek – veranderen in Reading was my first love? Helemaal in het thema van dit jaar ‘Eerste liefde’!

De liefde in de literatuur

In literatuur vinden we natuurlijk veel teksten over de liefde. We noemen er even een paar: oude liefde, eerste liefde, liefde voor familie, liefde voor vrienden, liefde voor natuur, liefde voor… zo we kunnen nog wel even door blijven gaan.

De schrijver Arthur Japins schreef een bijzondere liefdeszin. Deze zin staat in zijn boek: “Een schitterend gebrek” en is verkozen tot de mooiste liefdeszin van het jaar.

“Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was.”

Arthur Japin

Liefde in onze recensies

Als we het woord liefde zoeken op Boekrecensiesblog, hebben we maar liefst 224 zoekresultaten. Dat zijn toch aardig wat resultaten. Kunnen we daarmee concluderen dat liefde in bijna elk fictieboek voorkomt? Dat is misschien net iets te vergezocht, maar de liefde is natuurlijk wel vaak een grote inspiratiebron. 

Boekenweek 2022:

Zoals elk jaar is er een boekenweekgeschenk. Voor dit jaar is dat “Monterosso mon amour” van  Ilja Leonard Pfeijffer. Het boekenweekessay is geschreven door Marieke Lucas Rijneveld met als titel “Het warmtefort” .

Heb jij een favoriete liefdeszin? En welk boek over de liefde vind jij het mooist?

Boeken over de liefde voor elkaar, piano ‘s, katten, de natuur, theater, boeken, kleine ruimtes (thigmofilie), bomen, stoffen & naaien, herinneringen, sprookjes, stenen en bibliotheken. Wij lusten er wel pap van! Deze boeken zijn allen aanraders. Maar de overige 214 andere boeken over de liefde natuurlijk ook!

Lees, liefde en geniet:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *