Binnen blijven? Binge-lézen!

Als we dan toch binnen moeten blijven, dan is niet alleen binge-watchen maar ook binge-lezen een aangename bezigheid. Over binge-watchen schreven we al eerder: De beste Scandinavische thrillers en series. In deze blog onze favoriete series om te lezen.

Het gedrag van de mensen is belangrijk om een pandemie te beperken of te vertragen. Vooral wanneer er geen medicijnen zijn of er nog geen preventieve inentingen zijn, is het belangrijk dat mensen zelf verantwoording nemen. En die verantwoordelijkheid nemen we. Dat doen we door onze handen veelvuldig grondig te wassen, minder te reizen, door onze hygiëne te verhogen en onze sociale contacten te beperken. Zo veel mogelijk binnen blijven dus.

Maar wat doe je dan al die extra uren thuis?

Een abonnement op Netflix nemen en binge-watchen? Boekrecensies.nl heeft veel leukere ideeën. Bijvoorbeeld binge-lezen. Pak die boeken uit je kast waarvoor je nimmer de tijd had. Lees series. Verslind boeken. Van oude klassiekers tot nieuwe series; voor elk wat wils.

BOEKENTIPS BINGE-LEZEN:

‘Lord of The Rings’ en alle andere werken van Tolkien. Muziekje van Enya er bij aan en het is tijdloos genot.

Alle ‘Harry Potters’ die je tevoorschijn kunt toveren, en als je ze dan toch uit hebt, dan lees je ze toch in een andere taal? Een beetje Young Adult heeft de Harry Potter serie in minstens drie talen gelezen.

‘The Border Triology’ van Cormac McCarthy , een rollercoaster van emoties zal voorbij komen en je kijkt nooit meer naar Amerika door een roze bril.

Trilogie van Margaret Atwood: MaddAddam, Oryx, Crake & Het Jaar van de Vloed. De meesteres van de Dystopische romans, wel gevoelige onderwerpen voor deze tijd… pandemieën en de mensheid die het moeilijk heeft.

Het gehele oeuvre van A.Byatt, omdat ze zo knap fictie en non-fictie samenvoegt in één verhaal.

‘De Mammoetjagers’ van Jean Auel. Heet je buurmeisje toevallig Ayla? Dan hebben haar ouders vast ook de serie van Jean Auel verslonden. Mooie boeken over de oertijd. Blijvend interessant en meeslepend geschreven. Zeven hele dikke boeken!

Zeven Zusters’ van Lucinda Riley. Dé serie van nu. Lees ze allemaal. Feel-good romans voor minder goede dagen.

Donna Tart’s ‘De Kleine Vriend’, ‘De verborgen Geschiedenis’ & ‘Het Puttertje’ Dit zijn dikke boeken. Héle dikke boeken. Maar dat mag ook wel want Donna Tart deed er per boek tien jaar over. Geen serie maar stuk voor stuk prachtige boeken die je gewoon gelezen móet hebben.

‘The Foundation’ van Asimov (SF) en ‘De Ringwereld’ van Larry Niven (SF) Dé Science Fiction klassiekers. Zie de boeken maar als Star Trek, daar kan je je hele leven fan van zijn.

Alle boeken van Chaim Potok voor een prachtige kijk in het (Orthodoxe) Joodse leven.

‘De Gorgels’ van Jochem Myjer, voor het ongelukkige geval dat je samen met je kinderen thuis moet blijven en je genoeg hebt van tablets, playstations en aanverwante schermpjes. De serie over De Gorgels is akelig actueel. De Gorgels moeten mensenkinderen namelijk beschermen tegen de ‘brutelaars’, nare ziekteverwekkende virus-achtige wezentjes. Met prachtige illustraties van Rick de Haas. Het nieuwste onlangs verschenen prentenboek heet “De Gorgels en de grote operatie”

De Harry Hole-serie van de Noorse auteur Jo Nesbø is het perfecte tijdverdrijf voor liefhebbers van Scandinavische thrillers. Met inmiddels 12 boeken houdt deze boeiende politieman je heel wat dagen in zijn greep.

MEER ACTIVITEITEN:

Er is trouwens nog veel meer ‘binge’ dat je kunt ‘bingen’.

 • Haal die oude naaimachine van de zolder en ga kleding maken.
 • Pak borduurspullen en download een leuk design van Etsy.
 • Bestel een set postpapier en klim in de pen. Juist nu we in sociale isolatie gaan is het erg fijn een kaartje of handgeschreven brief te ontvangen.
 • Diamond painting, wel eens van gehoord?
 • Bak een taart!
 • Bestel een vliegtuig-model.
 • Maak een puzzel van 1000 stukjes.
 • Hou een dagboekje bij of pak ‘journalling’ op.
 • Blijf vogels voeren en hou een vogeltelling bij.
 • Schrijf een gastrecensie en wie weet plaatsen wij deze op onze website!

Zo komen we op een creatieve en inspirerende wijze deze vervelende tijd door. Wanneer het Corona virus weg is, kunnen we niet alleen onze ‘cabin fever’ uitleven door weer op onze fietsen te springen, maar kunnen we ook trots onze creatieve vruchten plukken en vertellen welke boeken we gelezen hebben.

Trackbacks & Pings

 • Fijn weekend! - Boekrecensies :

  […] Binnen blijven? Binge-lézen! Binnen blijven maar toch ‘Op vakantie!’ Help, Mijn man werkt thuis! Tips & tricks: thuisonderwijs! […]

  4 jaar ago
 • Toppunt van huwelijk? Samen een boek schrijven! - Boekrecensies :

  […] Net als de aangemeerde schepen in de 14e eeuw – die verplicht 40 dagen in de haven moesten verblijven – zijn wij ook nu in 2020 in quarantaine. De wereld staat op z’n kop: kinderen thuis lesgeven, man en vrouw beiden gekluisterd aan huis en wat doen wij? Gelukkig is er sociale media, Netflix, Heel Holland Bakt zich suf en af en toe vliegen waarschijnlijk de pannen in het rond (Help! Mijn man is thuis). Wat doen wij bij Boekrecensiesblog? Wij lezen verder, schrijven gewoon verder en proberen leesadvies te geven over thuisonderwijs, al lezend reizen over de wereld en wij hebben de boeken op een rijtje gezet die binge waardig voor u zijn.  […]

  4 jaar ago
 • 'Stilstaand water' is een originele dyspotie - Boekrecensies :

  […] las ik de serie ‘De mammoetjagers‘ van Jean M. Auel terwijl ik aan het strand lag in een badplaatsje op Kreta. Het boek gaat […]

  4 jaar ago
 • Vakantie! Tips voor de leukste pocketboeken! - Boekrecensies :

  […] en een veelvoud in de koffer! Meenemen dus en deze vakantie lekker lézen over verre reizen, of series binge-lezen of doe een leuke […]

  4 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *