Help, Mijn man werkt thuis!

Ja, en daar zit je dan ineens als vrouw, met niet alleen je kinderen fulltime thuis, maar ook je man. Eventjes is dat prima te doen, maar hoe lang gaat dit duren? Mark, vertel het ons want….

Uit de auto of overboord

Wist je dat het gemiddelde echtpaar, op weg naar het zonnige Zuiden al slaande ruzie heeft vóór de rondweg van Parijs? En wist je dat de ANWB speciale hulpverleners heeft om overspannen mannen op te halen die compleet verward zijn? (in de zomer uit het buitenland, na een paar weken in een tentje op de camping, met vrouwlief en kinderenlief) En wist je dat het niet verstandig is een bootreis te maken met manlief alleen op de stille oceaan?

Clichés van hoog niveau

Merendeel zijn dit natuurlijk vooral leuke uitspraken. Zie je wel, je eigen ruzies vallen wel mee, denk je dan opgelucht als vrouw. Toch bere-gezellig nu, man thuis, kinderen thuis en alle tijd voor Quality Time. Weg met de clichés, wij redden het wel.

Venus en Mars en de commercie

Mijn boekenkast staat vol. Ooit kocht ik ze allemaal. Alle boeken over mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus. Alle boeken over hoe je carrière als vrouw kan maken, een geweldig sociaal leven kan hebben, een fantastische moeder kan zijn en een eeuwig spetterend liefdesleven kan volhouden, ook al beginnen je botten te kraken en valt je gebit uit je mond.

David Deida, een schrijver of goeroe

En toen waren er de boeken van David Deida. ‘The way to the superior man’, ‘Blue truth’ en ‘Dear lover’ en velen meer. Een aha-erlebnis van hoog niveau. Oh, dáárom zegt hij niets. Oh, dáárom reageert hij zus of zo. De humor ontbrak echter en de boeken waren geschreven vanuit een perspectief van een échte kerel. Absoluut interessante boeken, maar tegelijkertijd werd David Deida een beetje extreem en kreeg al gauw de status van ‘goeroe’. Lees en oordeel zelf.

Corona tips

De theorieën nu: óf we hebben over negen maanden een babyboom, óf de notarissen gaan het druk krijgen met echtscheidingen. Laten we vooral moed houden, elkaar praktische tips geven (Man-caves? Om-en-om de huiskamer bezetten? Af en toe manlief even buiten in de achtertuin parkeren? Digitale partnerruil? De Venus en Mars boeken weer eens tevoorschijn halen voor de nodige humor en relevatie?)

Wie heeft nog meer tips?

Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Maar nu zitten we even een tijdje bovenop elkaar en moeten we er gewoon het beste van maken. Aan alles komt een eind, ook aan deze situatie en het coronavirus. Ik wens jullie allen sterkte en blijf – samen – gezond!

Trackbacks & Pings

  • Fijn weekend! - Boekrecensies :

    […] blijven? Binge-lézen! Binnen blijven maar toch ‘Op vakantie!’ Help, Mijn man werkt thuis! Tips & tricks: […]

    4 jaar ago
  • Toppunt van huwelijk? Samen een boek schrijven! - Boekrecensies :

    […] Netflix, Heel Holland Bakt zich suf en af en toe vliegen waarschijnlijk de pannen in het rond (Help! Mijn man is thuis). Wat doen wij bij Boekrecensies? Wij lezen verder, schrijven gewoon verder en proberen leesadvies […]

    4 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *