De geheimen van de kostschool

In deze recensie van ‘De geheimen van de kostschool’ van Lucinda Riley neem ik je mee naar het verhaal dat Lucinda al in 2006 schreef. Na haar overlijden heeft haar zoon Harry Whittaker deze misdaadroman, die nog niet eerder gepubliceerd was, in mei 2022 uitgebracht.

De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley

Lucinda Riley en een misdaadroman. Vast niet het eerste waar je aan denkt wanneer je de Zeven zussen reeks of de roman De Zilverboom van haar gelezen hebt. Zelf was ik ook wat terughoudend en tegelijk nieuwsgierig naar dit verhaal. Zeker ook omdat niet Lucinda zelf, maar haar zoon het boek uitgebracht heeft. Kan dit boek aan de hoge verwachtingen van de fans voldoen?

Misdaadroman met een verleden

Anders dan de Zeven zussen reeks, gaat het verhaal van ‘De geheimen van de kostschool’ niet terug naar het verleden door twee verschillende delen. Deze misdaadroman is één verhaal en neemt je mee in een mysterie uit het verleden dat steeds meer sporen nalaat.

Al snel ben ik gegrepen door het verhaal. Al moet ik eerlijk zeggen dat het groot aantal personages in deze misdaadroman soms lastig te volgen is. Maar zodra ik een paar hoofdstukken verder ben, kan ik het boek niet meer aan de kant leggen…

Moord op een kostschool

De dood van één van de leerlingen van kostschool St. Stephan lijkt een ongeluk te zijn. Maar zodra inspecteur Jazz Hunter zich in de zaak verdiept, ontdekt ze een aantal zaken die toch vreemd zijn. En wanneer het verhaal uit het verleden steeds weer terug komt weet ze het zeker: dit is geen ongeluk maar een moord!

Verleden in de geheimen van de kostschool

Niet alleen op de moord blijkt het verleden een grote rol te spelen. Ook Jazz haar eigen verleden heeft nog steeds een grote invloed op haar. Tijdens het moordonderzoek wordt ze hier nog eens pijnlijk mee geconfronteerd. Kan ze haar privé leven voldoende loslaten om de moord op te lossen?

Moeilijke en complexe moordzaak

Als lezer wordt je meegenomen in de moordzaak en begin je zelf ook na te denken over mogelijke verbindingen, leugens en toevalligheden. Wanneer er ook een derde en vierde slachtoffer van de geschiedenis van de kostschool zijn, wordt het toch echt wel tijd dat de waarheid boven tafel komt!

Lucinda Riley boekentip!

Met deze misdaadroman is het wijlen Lucinda Riley gelukt om een heerlijk boek te schrijven. Ook als fanatieke roman lezer heb ik genoten van dit boek. Een heerlijke tegenhanger van alle liefdesverhalen die ik normaal altijd lees.

Want soms is het toch ook best lekker om iets meer spanning in een boek te hebben. Alhoewel, soms was het te lastig om het verhaal los te laten en het boek aan de kant te leggen. Een misdaad oplossen wil je natuurlijk zo snel mogelijk doen. Dus doorlezen is dan de enige optie!

Meer van Lucinda Riley:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *