Zon ! De zeven zussen, deel 6

Voldoet het zes centimeter dikke boek ‘Zon’ deel 6 van de zeven zussen, aan de hooggespannen verwachtingen? Dit vraag ik mij af als ik het in mijn handen heb.  We gaan het zien… uhh lézen!

Gloed nieuw boek 

‘Zon’ is het boek van 2020 waar veel over gesproken en geschreven is, en ligt nu gloednieuw voor mijn neus. Omdat de wachttijd voor dit boek bij de bibliotheek opgelopen is tot ruim een half jaar, heb ik het zelf aangeschaft. Enigszins onder de indruk van de prijs, ben ik na aanschaf heel blij en kan ik niet wachten om erin te beginnen.

De voorkant van dit zesde deel verraad al het land waar dit verhaal zich afspeelt: Afrika. Een ondergaande zon, met in de verte twee giraffen nemen je direct mee op reis.

Electra en haar zoektocht 

Het leven van een beroemdheid blijkt ook in dit boek minder mooi te zijn dan de schijn ons doet geloven. De druk op de schouders van topmodel Electra is enorm. Ze wil presteren, weigert te falen en heeft een veileisend schema waar ze zich aan moet houden. Om dit leven vol te houden heeft ze drank en drugs nodig. Who cares? Alles gaat toch goed?  

Door de confrontatie van de succesvolle zoektochten van haar zussen naar hun verleden,  ervaart Electra steeds meer dat ze iets mist. Om niet bij dit gevoel stil te staan, gaat ze nóg harder werken. Met alle gevolgen van dien. Zoals je kunt verwachten in deze reeks, besluit ook zij op zoek te gaan naar de antwoorden over haar verleden.  

Het verhaal duikt de geschiedenis van Afrika in en neemt je mee naar afgelegen gebieden waar het leven totaal anders is. Een leven gevormd door de natuur, historie en cultuur.  

Verrassende ‘familieband’

Het verhaal van Cecilly wordt aan Electra verteld door haar grootmoeder Stella. Het is lang onduidelijk wat de geschiedenis van de blanke Cecilly te maken heeft met de afkomst van Electra. Als lezer vind ik dat prettig. Ondanks dat de opbouw van het boek hetzelfde is als voorgaande delen, zorgt deze vraag over de verbinding van Electra en Cecilly en maakt mij zó nieuwsgierig dat ik wel verder moét lezen.

Geschiedenis van Afrika 

Met name door het verhaal van Cecilly heb ik dit zesde deel met veel plezier gelezen. Ik heb genoten van de beschrijvingen van het leven in  Afrika. De personages in dit deel zijn intrigerend. De Afrikaanse cultuur, gewoontes en leefwijze wordt gedetailleerd beschreven.   

Erg veel bladzijden 

Wat mij betreft had het hele verhaal verteld kunnen worden in een honderdtal bladzijdes minder. Sommige stukken over het leven van Electra vond ik té gedetailleerd en langdradig. Maar al met al heb ik ook dit deel in een record tempo uitgelezen.  

Dat er een zevende deel komt is wel duidelijk. Het verhaal eindigt nog niet met dit zesde deel. Zodra het volgende (en laatste?) deel in de winkel ligt, ben ik één van de eersten die bij de boekhandel op de stoep staat!  

Alle delen van De zeven zussen tot nu toe:

Deel 1: de zeven zussen

Deel 2: Storm!

Deel 3: Schaduw

Deel 4: Parel

Deel 5: Maan

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *