De zeven zussen: Maan

In het vijfde deel ‘Maan’ van ‘De zeven zussen’ geschreven door Lucinda Riley staat vooral de liefde voor de natuur centraal.

De hoofdpersoon is Tiggy, het zusje dat zoveel van de natuur houdt. Ook zij gaat opzoek naar haar verleden. Terwijl ze opzoek is naar antwoorden en verhalen over haar voorgeschiedenis, vraagt ze zich ook af wat ze met haar verdere leven wil. Echt gelukkig is ze niet in haar nieuwe baan in de afgelegen bossen van Schotland.  

Haar passie en liefde voor dieren en de natuur, zit diep geworteld in Tiggy haar ziel. Wanneer ze een witte hertenbok ontdekt op het landgoed, voelt ze een enorme drang om hem te beschermen. 

Innerlijk geweten   

Haar gevoel is vaak heel sterk. Een soort van innerlijk geweten dat vaak uitkomt. Tot nu toe heeft ze daar niet veel waarde aangehecht maar dit extra zingtuig van Tiggy laat haar echter ook twijfelen over de dood van Pa Salt. Wanneer ze besluit hieraan  toe te geven, blijkt dit gevoel ook nu een goede raadgever te zijn.  

Tijdens haar zoektocht naar haar verleden, krijgt ze antwoord op haar vragen over haar extra zintuig. In Spanje ontdekt ze de invloed en de kracht van haar gevoel en intuïtie. Haar exotische en gecompliceerde verleden is vol passie, verdriet en onverwachte wendingen. Wanneer het Tiggy eindelijk lukt om al deze verhalen samen te laten komen, durft ze naar haar innerlijke gevoel te luisteren.  

Bijzondere geboorte 

Tiggy twijfelt steeds meer aan de dood van Pa Salt en gaat op onderzoek uit. Wanneer ze eindelijk het gevoel heeft antwoord op haar vragen te krijgen, moet ze weer een moeilijke keuze maken.  

Uiteindelijk brengt deze keuze haar bij echte liefde en haar nieuwe toekomst. Het verhaal eindigt met een bijzondere geboorte die haar liefde voor de natuur nog sterker maakt.  

‘Maan’ van ‘de zeven zussen’ reeks, sprak mij het minste aan. De eerste paar hoofdstukken heb ik echt moeite om in het verhaal te komen. Halverwege het boek, neemt het verhaal mij toch weer mee. Vooral het moment dat Tiggy op zoek gaat naar antwoorden over het overlijden van Pa Salt. De mysterieuze sfeer en ontwijkende antwoorden van Ma geven mij meer en meer het gevoel dat deze reeks een verrassend einde gaat krijgen.  

Alle delen van De zeven zussen tot nu toe:

Deel 1: de zeven zussen

Deel 2: Storm!

Deel 3: Schaduw

Deel 4: Parel

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *