De zeven zussen: Schaduw

Avontuur, liefde en overwinning op jezelf 

Star, anders dan haar naam doet vermoeden, leeft haar hele leven in de schaduw van haar zus CeCe. CeCe praat, denkt en beslist voor Star. En Star volgt.  

Het verhaal van Star speelt zich grotendeels af in en rondom Londen. Lucinda Riley haar beeldende manier van schrijven laat je zelfs lezen met een Engels accent! Je ziet de oude boekenwinkel van de excentrieke eigenaar Mous voor je. Het stof dwarrelt neer terwijl Star één van de boeken van de plank pakt. Dit blijkt een deel van de dagboeken reeks van Flora Nicholls te zijn. De vrouw naar wie Star van Pa Salt op zoek moest. 

Dichterbij dan verwacht 

Mouse is een beetje eigenaardig, maar Star werkt met veel plezier samen met hem in zijn boekenwinkel. Steeds meer raakt ze verweven met Mous zijn familie en de verhalen uit de dagboeken van Flora Nicholls. Haar voorgeschiedenis en afkomst blijken dichterbij te zijn dan ze ooit had kunnen denken.   

Flora groeit op als oudste dochter van een verarmd adel gezin. Terwijl haar zusje Aurelia meegenomen wordt naar de adellijke kringen in Londen, blijft Flora thuis. Tegen alle regels in, gaat Flora met buurjongen Archie een avontuur aan. Dit avontuur blijkt bepalend voor Flora’s toekomst.  

Moeilijke keuzes 

Stukje bij stukje komen de verhalen van Star en Flora samen. Zowel Mous als zijn broer Orlando, spelen een grote rol in het vinden van antwoorden op de vragen over Star haar verleden.  Ongelukkige omstandigheden zorgen ervoor dat Star moeilijke keuzes moet maken. Hierdoor leert ze wel steeds beter voor zichzelf op te komen.  

De eenheid die ze altijd vormde met CeCe brokkelt langzaam af. Terwijl Star steeds dichterbij haar biologische familie komt, wordt de afstand tussen haar en CeCe steeds groter. Is dit nog te herstellen? 

Dit derde deel van de zeven zussen reeks speelt zich af in Engeland. Voor mij één van de favoriete landen waar een verhaal zich af kan spelen. Al lezende zie ik prachtige landschappen voor mij en ruik en proef ik alle Engelse lekkernijen. Dubbel genieten dus!  

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *