‘De zevende zus’ R.I.P. Lucinda Riley

Na lang wachten heb ik eindelijk deel 7 van de zeven zussen-reeks, De zevende zus, van Lucinda Riley in handen. Is ook dit zevende verhaal net zo intrigerend, pakkend en prima tijdverdrijf als de voorgaande zes delen?  

Laatste zoektocht 

De laatste zoektocht naar de zevende zus begint na aanwijzingen van George, de advocaat van Pa Salt. In eerste instantie lijkt het een eenvoudige zoektocht.  Al snel wordt de missende zus gevonden. Of toch niet? De zoektocht gaat via verschillende landen waarbij elke zus een rol speelt. Hierdoor kom je als lezer weer terug in alle voorgaande verhalen. En dat heeft ook een nadeel. Al die namen en verhaallijnen volgen elkaar snel op, waardoor ik soms het overzicht kwijt raak. 

Terug naar 1920 

Dit zevende deel van de zeven zussen reeks speelt zich voor een groot deel af rond 1920. De tijd van de Ierse onafhankelijkheidsoorlog. Had ik eerst moeite om in het verhaal te komen, nu laat het mij niet meer los. Het verhaal van Nuala in West Cork, Ierland is prachtig geschreven. Je ziet de natuur en voelt de pijn, de strijd en spanning die de oorlog met zich meebrengt. Een prachtig, ontroerend en aangrijpend verhaal.  

Nog meer verhalen 

In totaal vertelt dit zevende deel vier verschillende verhalen. Stuk voor stuk mooie verhalen. Maar ik merk tijdens het lezen dat ik soms het overzicht kwijt ben, ongeduldig word omdat ik wil weten hoe het zit en dan te snel wil lezen. In dit zevende deel van de zeven zussen reeks moet je echt je aandacht erbij houden.  

Is deel zeven het wachten waard? 

De verschillende verhalen die soms ‘strijden om aandacht’ laten mij ook deze keer niet los. Lucinda Riley heeft met haar team weer een prachtig boek geschreven. Een boek dat je leert wat belangrijk is in het leven. Dat vrijheid, geluk en liefde niet iets vanzelfsprekends is. En dat een verhaal niet zomaar afgelopen is. Want er komt een achtste deel. Het verhaal van Pa Salt hebben we nog tegoed. Lucinda Riley eindigt dit zevende deel met de woorden: ‘Na acht jaar sta ik echt te popelen om het eindelijk op papier te kunnen zetten’.  

http://lucindariley.co.uk/

En dan wordt het verhaal ineens anders. Op 11 juni 2021 is Lucinda Riley overleden. Ze was al geruime tijd een strijd aan het leveren die ze niet kon winnen.  

Lucinda Riley laat prachtige verhalen achter. Verhalen die ons niet meer loslaten terwijl ze zelf het leven heeft moeten loslaten… 

De boeken van Lucinda Riley:

One Response to “‘De zevende zus’ R.I.P. Lucinda Riley

  • Ik heb het boek nog niet uit, maar ik herken wel wat je zegt: je moet je aandacht er veel meer bijhouden dan bij de andere delen. Daar werd ik echt in meegesleept, nu kan ik het boek prima een paar dagen laten liggen en ben ik, ook al had ik het op de dag dat het uitkwam al in huis, nog maar net over de helft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *