De theewinkel vol geluk

De roman ‘De theewinkel vol geluk’ van Manuela Inusa, is het eerste boek in de reeks over de winkeltjes in Valerie Lane. Deze serie is in Duitsland een groot succes. Met een voorliefde voor theewinkeltjes en lekker eten moet ik natuurlijk deze roman lezen!

De theewinkel vol geluk van Manuela Inusa

In dit eerste deel van deze serie leer je de eigenaresse van de theewinkel in Valerie Lane kennen. Ook leer je meer over deze bijzondere winkelstraat en de geschiedenis is ervan. Een bijzonder gezellig winkelstraatje met allemaal unieke winkeltjes. En niet alleen de winkelstraat heeft een persoonlijk verhaal, ook alle eigenaresses hebben zo hun geschiedenis en problemen.

Succesvolle winkelstraat Valerie Lane

Eigenaresse Laurie van de theewinkel in Valerie Lane weet wat ze wil: een succesvolle theewinkel waar ze haar liefde voor thee kan delen met klanten. Vanuit haar liefde en passie voor thee weet ze al snel een succes van haar winkeltje te maken. Samen met de andere winkel-eigenaresses in de straat heeft ze het goed voor elkaar. Op werkgebied dan. Want privé kan het allemaal wel wat beter.

Liefde en een moeilijk verleden

Laurie heeft zich nog namelijk nooit gesteund gevoeld door haar ouders. Haar moeder is alleen maar bezig met uiterlijk vertoon en de mening van anderen. En haar vader, tja haar vader, flirt die nou echt met één van haar collega’s?

En ook in de liefde wil het maar niet lukken voor Laurie. Na een erg vervelende relatie is ze liever alleen. Tijd voor het vinden van een nieuwe liefde heeft ze niet. Ze werkt altijd in de theewinkel. Of is dat toch geen probleem meer wanneer de bezorger van de thee toch wel erg geïnteresseerd in haar is.

Recensie van de Theewinkel vol geluk

Is de theewinkel vol geluk echt een fantastisch boek? Eerlijk is eerlijk, zo nu en dan is het iets te voorspellend, rommelig geschreven en te soft… Maar toch is er iets wat je als lezer doet doorlezen. Of dat alleen mijn enorme passie voor thee is weet ik niet.

Uiteindelijk heb ik het boek uitgelezen en ben ik nieuwsgierig geworden naar de andere delen van deze serie. Na het eerste deel gelezen te hebben, geef ik je wel het advies om de serie op de juiste volgorde te lezen. Ik heb inmiddels deel 2 gereserveerd bij de bibliotheek. Ben benieuwd naar de andere verhalen van de winkeltjes!

Meer gezellige én lekkere boeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *