‘De Cockleberry Bay’ serie!

De ‘Cockleberry Bay’ serie. Al vaak iets over gehoord, voorbij zien komen in Facebookgroepen, maar nog steeds niet gelezen. Met op elke voorkant een sticker waarop staat: ‘De Britse Feelgood Hit’ zijn mijn verwachtingen hoog. Wat een geluk dat ik in één keer alle vier delen van deze serie bij de bibliotheek kan lenen. Dus in de vakantie heb ik de ‘Cockleberry Bay’ serie op volgorde gelezen. En dat was genieten! 

Het winkeltje in Cockleberry Bay 

Het eerste deel in deze serie is ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’. In dit deel krijgt Rosa onverwachts te horen dat ze een winkeltje heeft geërfd. Dit winkeltje genaamd ‘The Corner Shop’ staat in het dorpje Devon. Ze erft het winkeltje onder voorwaarde dat ze het niet verkoopt. Omdat haar leven in Londen toch een puinhoop is, besluit Rosa ervoor te gaan: ze wordt de nieuwe eigenaresse van ‘The Corner Shop’.  

Samen met haar hondje Hot, een teckel op vier korte pootjes, verhuist ze met een koffer vol naar Cockleberry Bay. Met het kleine budget, dat ze bij de erfenis heeft gekregen, knapt ze het winkeltje op. De weg naar de opening is moeilijk. Naast het harde werken blijkt ook dat niet alle inwoners in het kleine dorpje goede bedoelingen hebben.  

Wanneer ze haar winkeltje heeft geopend lijkt alles rustiger te worden. Ze sluit vriendschap met de eigenzinnige Titch en de ‘heksendames’ blijken Rosa beter te kennen dan ze had kunnen vermoeden. Wanneer Rosa ook nog aan haar verliefdheid durft toe te geven is haar geluk compleet.  

Ik zie je in Cockleberry Bay 

In het tweede deel van deze serie ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ blijkt haar relatie met Josh toch een stuk ingewikkelder dan ze had gedacht. Wanneer ze vermoedt dat Josh een affaire heeft, wordt alles anders. Het moeilijkste van deze periode is de confrontatie met haar verleden. En wanneer hulp uit onverwachte hoek wordt geboden, heeft Rosa moeite om dit aan te pakken.  

Daarnaast is Rosa zoekende naar een manier om vrienden met Lucas te worden. Na een gezamenlijke nacht met hem, kort na haar verhuizing, verwacht Lucas meer van hun relatie dan Rosa geven kan. En toch blijft ze zelf ook een enorme aantrekkingskracht houden voor Lucas. Is het mogelijk om goede vrienden te zijn?  

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay 

Het praten over haar gevoelens blijft lastig voor Rosa. In dit derde deel van de ‘Cockleberry Bay’ serie, met de titel: ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’, verandert er veel in het leven van Rosa. Dit brengt verschillende emoties met zich mee. Gelukkig heeft ze geleerd naar haar gevoel te luisteren en dat helpt haar de juiste keuzes te maken.  

Haar besluit om ‘The Corner Shop’ weg te geven zorgt voor veel belangstelling. Haar vriendin Titch wil de winkel wel heel graag van Rosa overnemen. Maar de woorden van Josh blijven in Titch haar hoofd rondspoken en maken haar onzeker. Gelukkig krijgt ook Titch hulp uit onverwachte hoek.  

Dit derde deel zou het laatste deel van deze serie zijn. Maar Nicola May heeft de lezers verrast met een vierde, echt laatste deel, van deze heerlijke feelgoodserie.  

Winter in Cockleberry Bay 

Dit echt állerlaatste deel van de serie ‘Winter in Cockleberry Bay’, laat zien dat je ‘nieuwe familie’ op kunt bouwen. Waar je het ene jaar nog denkt alleen te zijn, blijkt een paar jaar later dat je veel familie hebt en vrienden kunt maken die als familie voelen.  

Nadat Rosa ‘The Corner shop’ heeft weggeven is ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Naast het runnen van haar café wil ze graag iets betekenen voor de gemeenschap. Een kerstconcert lijkt daarvoor de uitgelezen kans. Maar het moederschap in combinatie met een nieuwe uitdaging valt Rosa zwaar. Wanneer haar man Josh weer naar Londen moet voor zijn werk, wordt het Rosa allemaal bijna teveel.  

Dit vierde deel eindigt zoals iedereen Kerst voor zich ziet: met al je geliefden om de tafel. Een heerlijke manier om deze serie af te sluiten. Ik heb met veel plezier alle delen van ‘The Cockleberry Bay’ serie achter elkaar uitgelezen. Af en toe verslapte mijn aandacht. Maar het is Nicola May prima gelukt om een feelgoodserie te schrijven die je blijft lezen. Tot het laatste deel aan toe.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *