Zomer in de kleine bakkerij

‘Zomer in de kleine bakkerij’ is geschreven door Jenny Colgan en is het tweede deel van ‘De kleine bakkerij aan het strand’ serie. Mijn recensie van deel 1 lees je hier.  

Begin jij wel eens achterin een boek met lezen? Ik nooit. Behalve bij de boeken van de serie ‘De kleine bakkerij aan het strand’. Want achterin staan de recepten. Kun je wat lekkers maken en opeten tijdens het lezen.   

‘De kleine bakkerij aan het strand’ serie

Zomer in de bakkerij’ is deel twee, inmiddels is deel drie ook verschenen: ‘Winter in de kleine bakkerij’. Ook in dit deel gaat het verhaal over Polly Waterford en haar leven op Mount Polbearne. Ze is gelukkig met haar grote liefde Huckle. En voor alle fans: Neil, de papegaaiduiker, speelt ook in dit boek een vrolijke hoofdrol.  

Het verleden achtervolgt Polly 

In deel één van deze serie, heeft Polly iets gedaan waar ze nu nog spijt van heeft. En wanneer een nieuwe bewoonster op het eiland komt wonen, wordt Polly steeds vaker geconfronteerd met deze misstap. Ze weet dat het beter is om de waarheid te vertellen. Maar wanneer is het juiste moment?  

Weer opnieuw beginnen 

Wanneer de oude eigenaresse mevrouw Manse overlijdt, krijgt Polly nog meer zorgen. Haar met zoveel liefde opgebouwde bakkerij, raakt ze kwijt. En wanneer Huckle dan ook nog besluit terug te gaan naar Amerika, lijkt het of ze alles weer kwijt is. Met veel moeite bouwt Polly nogmaals haar leven opnieuw op.  

Wegdromen uit de werkelijkheid 

Ook dit deel heb ik in no time uitgelezen. Jenny Colgan heeft een beeldende manier van schrijven, waardoor je het eiland, zijn bewoners en de boten voor je ziet.  Ik kan daar zo van genieten. Even weg uit de ‘werkelijkheid’ en dromen van een eenvoudig leven op een eiland. Met vers brood. Wie wil dat nou niet?  

De kleine bakkerij serie: deel drie ligt te wachten 

Omdat deze serie ‘verslavend lekker’ is, ligt deel drie al op de boekenplank te wachten. De cover is net als het eerste en tweede deel weer zo gezellig dat je direct wilt beginnen. Nog even geduld en dan nestel ik mij weer op de bank met een kop thee en wat lekkers volgens een recept uit het boek. En alvast een klein voorproefje: deel drie bevat ook weer heerlijke recepten! Dat wordt nog een keer dubbel genieten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *