Zoet. Het nieuwste kookboek van Lekker & Simpel

‘Lekker & Simpel: Zoet’ zijn 125 recepten van Sofie Chanou Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie. Kunnen zoete recepten ook écht lekker en simpel zijn? Er is één manier om daarachter te komen: dit kookboek Zoet kopen en vervolgens uitgebreid aan de slag te gaan! En te proeven… 

Meerdere kookboeken 

‘Zoet’ is niet het eerste kookboek van Sofie en Jorrit van Daalen Buisant des Amorie. (Hun achternamen zijn in elk geval niet simpel). Ze hebben al meerdere kookboeken met hoofdgerechten op hun naam staan. Met dit kookboek ‘Zoet’ gaan ze in op de vraag van hun vele volgers voor een kookboek met alleen maar bakrecepten. 

Lekker, snel en simpel 

Zelf sta ik graag in de keuken. Met maar één voorwaarde: het moet niet te ingewikkeld zijn en te lang duren. Ik bedoel, ik sta niet voor niets in de keuken. Trek in wat lekkers drijft mij de keuken in. Dan wil ik vervolgens niet uren moeilijk staan ploeteren om met een misbaksel tevoorschijn te komen. De naam Lekker en Simpel sprak mij dan ook direct aan. En elk recept doet ook echt deze naam eer aan. Het is lekker én simpel!  

‘Zoet’ is online te volgen 

Online zijn Sofie en Jorrit erg actief met dagelijks nieuwe recepten, weekmenu’s en nog veel meer. Wanneer je ze volgt via hun Facebook of Instagram, krijg je de hele dag door honger. Prachtige foto’s van heerlijke gerechten inspireren je om in de keuken aan de slag te gaan. Heb je een vraag over een recept? Ze reageren altijd! 

Waarom een kookboek? 

Wanneer er veel recepten online staan, waarom dan nog een kookboek kopen? Voor mij zijn kookboeken hetzelfde als leesboeken. Ik kan er uren in bladeren en lezen. Daarnaast inspireert een kookboek toch echt meer dan een website. Soms weet je nog niet precies waar je zin in hebt. Maar dat je iets lekkers MOET eten is duidelijk. Waar je op een site vaak gericht moet zoeken, kom je al bladerend in een kookboek verrukkelijke foto’s en recepten tegen die je inspireren tot dat gerecht waar je nou net zin in had!  

‘Zoet’ bevat ook alle basisrecepten voor zoete baksels 

Het extra mooie aan het kookboek ‘Zoet’, zijn alle basisrecepten. Regelmatig ben ik weer zoekende naar dat ene recept van boter crème, chocolade ganache of banketbakkersroom. Met dit kookboek is dat zoeken voorbij. In totaal staan er 125 recepten in ‘Zoet’ om je te inspireren en om indruk op jezelf en je gasten te maken.  

Ruimte voor eigen (in)vulling 

En weet je waar ik helemaal blij van wordt? Omdat de recepten lekker en simpel zijn, kun je prima zelf variëren. Zo heb ik de appelkoeken gemaakt met volkorenmeel in plaats van gewone bloem. En bij de kruidcake heb ik een kwart minder suiker gebruikt en een hand vol rozijnen toegevoegd. Mjammie.  

Inmiddels ben ik niet meer de enige fan hier in huis. De rest van mijn gezin vraag me aan het einde van de week nu standaard: welk recept ga je dit weekend maken? Kortom, tot ziens in de keuken! 

Meer zoete kookboeken:

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *