Aroma – Ann Galland

‘Aroma’ is een heerlijke zomerroman van Ann Galland die je meeneemt naar het Venetië van 1978. Een jong weesmeisje Alba werkt als serveerster in een authentieke koffiebar. Door een ongeluk staat ze voor een moeilijke keuze die van grote invloed gaat zijn op de rest van haar leven.

‘Aroma’ verteld het leven van Alba in Venetië

Het leven van Alba speelt zich grotendeels af in Venetië. Als lezer wordt je meegenomen door de straatjes van deze prachtige Italiaanse stad. Je voelt tijdens het lezen de zomerse hitte en je ruikt de heerlijke geur van verse Italiaanse koffie. Maar het leven van Alba in Italië heeft ook een keerzijde.

Moeilijke jeugd

Alba haar leven begint in het weeshuis en op haar achttiende wordt ze aangenomen als serveerster in een kleine koffiebar. Wat een rooskleurige toekomst moet zijn blijkt een ware verschrikking. De uitbater neemt het niet zo nauw met de regels en Alba wordt het slachtoffer van zijn lusten.

Grote liefde

Naast haar moeilijke leven in het café leert Alba ook echte liefde kennen. In Gorgio ziet ze haar toekomstige grote liefde. Menig avond gaat ze met hem uit. Op het moment dat ze ontdekt zwanger te zijn, verliest ze Gorgio door een bizar incident uit het oog en raakt ze haar grote liefde kwijt.

Een onwaarschijnlijk fortuin

En dan krijgt haar leven nog een bizarre wending. Wanneer ze in het testament van de uitbater blijkt te staan moet ze een hele moeilijke keuze maken tussen geld en liefde. Durft Alba haar gevoel, eer en liefde voor haar kind te volgen? Of kiest ze voor een rijke toekomst?

Boek voor Lucinda Riley liefhebbers

Het verhaal neemt je als lezer regelmatig mee terug in de tijd. Gebeurtenissen uit het verleden blijken ook op het leven van Alba een grote invloed te hebben. Het teruggaan in de tijd, de gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving en de verschillende verhaallijnen van alle personages maken dit echt een boek voor Lucinda Riley fans.

Wat de roman ‘Aroma’ extra mooi maakt is dat het hele leven van Alba verteld wordt. Het begint met haar geboorte en eindigt met haar overlijden. Zodra je het boek uit hebt, is ook het hele verhaal over het leven van Alba verteld.

‘Aroma’ van Ann Galland

De Belgische auteur Ann Galland heeft met haar roman ‘Aroma’ een geweldig boek geschreven. En niet alleen het verhaal is mooi. Ook de cover is prachtig: de kleuren, de sfeer, het ‘gezicht’ van Venetië. Deze roman brengt je direct in een zomerse vakantiestemming.

Recensie van ‘Aroma’

Een recensie schrijven van een nieuw uitgekomen boek vind ik altijd een hele eer. Zeker wanneer het boek een onverwachts groot succes is. Je weet namelijk nooit zeker of je het recensie-exemplaar dat je ontvangt ook echt leuk vindt.

Nou, deze keer was het goed raak! ‘Aroma’ is een prachtig verhaal over liefde, geschiedenis, onmogelijke keuzes en de zomer. Een echte musthave voor deze zomer!

Meer romans die zich afspelen in Italië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *