‘Dromen van Italië’ voor deze zomer

Een droom, een enthousiaste burgemeester en de liefde. Er is niet meer nodig om het Italiaanse dorpje Montenello te redden van de treurige leegstand. In ‘Dromen van Italie’ van Nicky Pellegrino vind je alles wat jij nodig hebt voor een topzomer! 

Montenello 

In Montenello is het stil. Je hoort alleen het schuifelen van de bejaarde inwoners en het fluiten van de vogels. En verder helemaal niets. Voor burgemeester Salvio Valentino en zijn assistent op leeftijd Augusto is het tè stil. Vroeger renden er bijvoorbeeld nog kinderen over het dorpsplein met waterfontein. Maar nu is er bijna niets anders meer dan stilte. 

Te koop voor één euro 

Salvio bedenkt samen met Augusto een plan om nieuwe bewoners naar Montenello te  trekken. Ze  zetten namelijk een aantal woningen voor één euro te koop. Door deze goede beslissing te nemen, blijkt hun geliefde dorpje Montenello weer liefde en toekomst te krijgen.  

Dromen van een ander leven 

De huizen-advertentie spreekt veel potentiële kopers en dromenjagers aan. Salvio en Augusto beslissen uiteindelijk wie er uitgenodigd wordt om een huis te mogen kopen. De gelukkige huizenkopers hebben allemaal hun eigen reden om dit Italiaanse avontuur aan te gaan. Maar één ding hebben ze gemeen: de behoefte aan een ander leven. 

Liefde, reizen en eten 

Ieder hoofdstuk wordt verteld door één van de nieuwe huizenbezitters. Iedereen neemt zijn eigen problemen, vragen en uitdagingen mee. Al snel vallen ze allemaal voor de schoonheid van het dorpje Montenello. En ze vallen natuurlijk ook voor het lekkere eten en de liefde.

Met deze drie hoofdingrediënten is ‘Dromen van Italië’ dan ook een echte aanrader om deze zomer te lezen. Of je nu wel of niet over de grens op vakantie gaat… Met deze roman weet je zeker dat je heel even op vakantie in Italië bent.   

Meer verhalen die zich afspelen in Italië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *