Vakantie! Tips voor de leukste pocketboeken!

Een blog uit 2020, maar nog net zo actueel! Want pocketboeken blijven ideaal om mee te nemen op reis, of gewoon lekker te lezen in de achtertuin.

De meeste van ons hebben vast vakantie en blijven in Nederland of vullen hun vrije dagen op een andere creatieve manier in. Er is in ieder geval weer vrije tijd en er zijn erg leuke pocketboeken om mee te nemen. Wij hebben de leukste voor jou op een rijtje gezet.

Paperbacks of pocketboeken?

Tegenwoordig vallen ‘pocketboeken’ onder de paperbacks in menig online winkel. Maar er is wel degelijk verschil. Een paperback is een boek die kostenbesparend geproduceerd is en een flexibele binding heeft. Het boek heeft dus geen mooie hardcover maar heeft wel als voordeel dat het lichter qua gewicht is. De meeste paperbacks hebben een afmeting van 13.5 cm × 21.6 cm.

Een pocketboek is een kleinere uitgave. De naam zegt al genoeg, het past in een ‘pocket’ oftewel broek- of jaszak. Standaard formaat is 10,7 cm x 17,5 cm. Met andere woorden: er passen dus wel een paar pocketboeken in jouw reistas en een veelvoud in de koffer! Meenemen dus en deze vakantie lekker lézen over verre reizen, of series binge-lezen of doe een leuke boeken-bingo!

De leukste pocketboeken voor deze vakantie:

 • Gewoon hartstikke goed en spannend! Even in een andere wereld verdwijnen en de tijd vergeten. Verzwegen van Karin Slaughter
 • Toch maar eens beginnen aan de serie waar iedereen het over heeft? Tip van Boekrecensiesblog: begin met Deel 1 ;>) De Zeven Zussen 1 – Lucinda Riley
 • Niet naar Tirol dit jaar? Dan wel het prachtige boek van Astrid Habraken lezen! Verdwaald in Tirol – Astrid Habrake
 • En tip van Astrid Habraken: een serie voor de vakantie! Denk dan aan Arlidge, de boeken over Helen Grace, en ook aan de Jack Reacher serie. Of dikke boeken voor de vakantie: Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer.
 • Het ‘Lathuis’ zijn korte verhalen die gaan over ouderen die samen-apart wonen in een woonzorgcentrum. Het boekje is geschreven door maatschappelijk werker Cato van Burgh. Dun, gemakkelijk en lekker voor de vakantie.
 • Blue Highways van Wiliam Least Heat-Moon neemt je mee op een reis door Amerika., Daar mogen we nu toch niet heen, maar als je dit boek leest, dan bén je er echt.

Nieuwe tips paperbacks of pocketboeken:

Heerlijke zomerboeken volgens Marga:

Pocketboeken of dwarsliggers?

We zijn nog niet klaar! Naast de hardcover, e-book, paperback, pocketboek, zijn er ook de dwarsliggers. Een dwarsligger heeft een kleiner formaat dan een pocketboek: 12 bij 8 centimeter en weegt gemiddeld nog geen 145 gram.

Ik ga op vakantie neem een dwarsliggers mee…

Meer over dwarsliggers: www.dwarsliggers.nl

Trackbacks & Pings

 • Het oog wil ook wat - Boekrecensies :

  […] je bagageruimte genoeg hebben naast alle pocketboeken die je al mee hebt…. neem dit boek mee. Wedden dat je tijdens de vakantie, op de camping, op […]

  4 jaar ago
 • 'De Cockleberry Bay' serie! - Boekrecensies Blog :

  […] Wat een geluk dat ik in één keer alle vier delen van deze serie bij de bibliotheek kan lenen. Dus in de vakantie heb ik de ‘Cockleberry Bay’ serie op volgorde gelezen. En dat was […]

  3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *