Lifestyleboeken: inspiratie of pure commercie?

Lifestyleboeken vertellen hoe we ons leven moeten leiden alsof we allemaal de sterren zijn van onze eigen realityshow. Maar wacht even, zijn deze boeken echt zo zinvol als ze beweren te zijn of zijn ze gewoon commerciële meesterwerken? Laten we dat eens even ontrafelen, shall we?

Waarom zijn lifestyleboeken zo populair?

Laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een goede dosis positiviteit, zelfverbetering en een snufje “ik heb mijn leven eindelijk op orde” -vibes? Of superslank zijn zonder er iets voor te hoeven doen en te hoeven láten. Of een eigen moestuin zonder zweet, enorm succesvol zijn zonder falen, iets kunnen zonder ervaring en talent…

Lifestyleboeken bieden een scala aan onderwerpen die resoneren met ons dagelijkse bestaan. Van mindfulness en minimalisme tot gezonde recepten en carrière-advies, deze boeken beloven ons te helpen ons leven te veranderen zonder dat we ons huis hoeven te verlaten – tenzij we inspiratie zoeken voor een epische reis naar de Himalaya.

Lifestyleboeken: hot topics en hun populariteit

Mindfulness en Zelfzorg:

Ah, de kunst van het zen zijn te midden van de chaos. Lifestyle boeken over mindfulness geven ons het gevoel dat we onze innerlijke Boeddha hebben ontdekt, zelfs als we stiekem onze telefoon gebruiken tijdens onze meditatiesessies. Ze bieden ons een ontsnapping uit het hectische dagelijkse leven en leren ons te genieten van het nu. Waarom niet? Zen is ín, lieve lezers met mooie zielen!

Slank, mooi, energiek en ook nog eens uniek:

Dat willen we natuurlijk allemaal! En het liefst met zo min mogelijke inspanning graag. Gewoon het boek lezen, daarna dichtslaan en het leven is ineens verandert! Yésss! Kijk mij ineens slank, mooi, energiek en uniek zijn! Het boek belooft het allemaal! (en dat terwijl iedereen weet hoe moeilijk het is om je levensstijl te veranderen).

Gezonde Voeding en Recepten:

Van avocado-toast tot groene smoothies die lijken op legergroen behang, lifestyle boeken over gezonde voeding laten ons geloven dat we zullen transformeren in wandelende energiebommen als we maar genoeg quinoa eten. Ze maken gezond eten sexy, zelfs als je af en toe smacht naar een stuk chocolade of junkfood dat groter is dan je gezonde-eetvoornemens.

Carrière Advies:

“Klim de carrièreladder als een baas in slechts drie stappen!” Deze boeken hebben ons allemaal wel eens verleid met hun beloften van succes, maar laten we eerlijk zijn, soms zijn die stappen steiler dan een bergbeklimming zonder veiligheidsharnas. Niettemin bieden ze waardevolle inzichten en tips om ons te helpen navigeren in de wereld van negen-tot-vijf en alles daartussenin.

Zinvol of Commercieel Spektakel?

Oké, dus zijn deze boeken echt alles waar ze over opscheppen? Nou, dat hangt af van hoe je het bekijkt. Sommige zijn absoluut doordrenkt van waardevolle inzichten en tips die ons leven oprecht kunnen verbeteren. Andere zijn misschien meer ingesteld op het vullen van de zakken van auteurs en uitgevers. Het is als een grabbelton – soms vind je een gouden munt, soms een glittersticker.

(stockfoto Dreamstine, zie: MargaStyle.nl)

Lifestyleboeken- aanraders?

Terwijl je met een smoothie in de ene hand en een zelfhulpboek in de andere zit, onthoud dit: lifestyle boeken kunnen een fantastische bron van inspiratie en kennis zijn, zolang je je gezonde dosis scepsis bewaart.

Of je nu op zoek bent naar serieuze veranderingen in je leven of gewoon wat entertainment wilt tussen de regels door, er is voor elk wat wils. Dus geniet van die positieve vibes, maar laat je niet wijsmaken dat je binnen een week een eenhoorn kunt temmen. Of succesvol, slank, mooi, energiek én ook nog eens uniek zal zijn…

Leuke, lekkere en inspirerende lifestyleboeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *