Zero waste leven, hoe doe je dat?

Na  het lezen van het boek ‘Doe het zero’ verandert je leven. Je bent gewaarschuwd! Bij alles wat je bij het afval gooit denk je: ‘kan dit niet anders?’ Ja, dat kan. Zeker met alle handige tips in het nieuwste boek van Jessie en Nicky Kroon ‘Doe het zero’. 

Geen schone schijn 

Het boek alleen al is een aanwinst in huis. Zonder nog maar iets gelezen te hebben ben ik al fan. De eerste paar dagen ligt het boek te ‘shinen’ op de tafel. Regelmatig blader ik er door heen en geniet van de foto’s, de kleuren en de geur. En elke keer word ik  nieuwsgieriger naar alle recepten en tips voor een zero waste leven. 

Overzichtelijke inhoud 

Het boek begint uiteraard met een inleiding. En al snel kom je bij het hoofdstuk essentiële ingrediënten. Een super handig overzicht met bekende en minder bekende producten. Wanneer je de minder bekende producten op Google opzoekt, blijkt alles prima verkrijgbaar te zijn.  

Alle tips en recepten zijn onderverdeeld in overzichtelijke hoofdstukken met bij elk recept handige icoontjes voor de tijd die het bereiden neemt en de moeilijkheidsgraad.  

Eenvoudige oplossingen 

Voor bijna alles in je huis geven Jessie en Nicky je een zero waste alternatief. Van wasmiddel tot mascara en van massageolie tot lekkere recepten. Ook krijg je genoeg tips om je zero waste product te bewaren.  

Na  het lezen van dit boek heb je voldoende inspiratie om als zero waste keukenprinses heerlijke maaltijden op tafel te zetten. Vooral het recept van de tortilla wraps is bij ons gezin favoriet.  

Niet zomaar een zero waste leven 

Zoals ik schreef in mijn recensie van het boek ‘het zero waste project’ lukt het mij niet om in eens zero waste te leven. Ik ben nog niet zover dat ik zelf wasmiddel of mascara maak. Maar zonder direct mijn leven radicaal te veranderen zorgen de zero waste boeken wel voor verandering.  

Standaard heb ik nu een potje etherische oliën in huis, heerlijk door de was! Geurstokjes maak ik zelf (aanrader) en zo zitten er nog heel veel post-it plakkers in het boek van alle andere recepten en tips die op mijn to-do lijst staan.  

Stap voor stap steeds dichter bij een zero waste leven. De wereld red ik er niet mee, maar ik hoop een stukje bij te kunnen dragen aan mooie(re) wereld! Doe je mee?  

Trackbacks & Pings

  • Student, eet je wel gezond? - Boekrecensies Blog :

    […] te specialiseren om grote smaakloze sojabrokken op smaak te maken met liters ketjap. Veganisme, zero waste en duurzaamheid waren woorden die nog niet bestonden. Althans, zeker nog niet in […]

    3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *