Smûk van Wimke Tolsma 

Smûk, het boek vol Fries geluk van Wimke Tolsma. Een boek met 60 zelfmakers om thuis helemaal Hygge bezig te zijn. Want ‘de Denen hebben Hygge, de Zweden lagom, Japanners Ikigai en wij, wij hebben Smûk’ aldus auteur Wimke Tolsma. Nieuwgierig naar de Friese vertaling van het woord Hygge ben ik dit boek door gaan bladeren. En ja, je wordt er helemaal gezellig en gelukkig van! 

Smûk van Wimke Tolsma 

Wie Wimke Tolsma volgt op Social Media, weet dat ze van Scandinavië houdt. En volgens haar zijn er veel overeenkomsten tussen Friesland en Scandinavië:  

‘Friesland wordt ook wel het Scandinavië van Nederland genoemd vanwege de rust, ruimte en het water’ 

Haar liefde voor Scandinavië is duidelijk zichtbaar in ‘Smûk’. De lichte vormgeving, mooie foto’s en het gebruik van natuurlijke materialen ademen Scandinavië . En daarmee is wat mij betreft het boek ‘Smûk’ het boek om thuis zelf meer Hygge te creëren.  

Boek vol zelf maak inspiratie 

‘Smuk’ is een boek met 60 zelfmaakideeën om thuis creatief aan de slag te gaan. Door creatief bezig te zijn creëer je smûke- momenten. Of je nu van koken, knutselen, bakken of handwerken houdt, het maakt niet uit. Voor elke creatieveling staat er wel een zelfmaakidee in het boek.   

Smûke momenten voor iedereen 

Met haar boek ‘Smûk‘ hoopt Wimke Tolsma de lezer te inspireren om thuis creatieve geluksmomenten te creëren. Ben je niet heel erg handig of creatief? Geen probleem. In het boek ‘Smûk’ staan 60 eenvoudige zelfmaakideeën die echt iedereen kan maken. De meeste benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis.  

Ook mooi als decoratie! 

Zelfs wanneer je even niet creatief bezig wilt zijn wordt je gelukkig van het boek ‘Smûk’. Leg het boek tussen je creatieve buien door gewoon als decoratie in je woonkamer. Daar is het mooi genoeg voor. Of blader het af toe door bij een kop thee voor een geluksmoment waarbij niets hoeft en alles mag.  

Friese geluk en smûke momenten 

Het Friese geluk en smûke-momenten thuis creëren is met het boek ‘Smûk’ voor iedereen mogelijk. Ik word in elk geval gelukkig van dit boek. En dat is niet alleen omdat ik het gewonnen heb met een actie via de blog van Lodi Blogt. Nee, dit boek ademt zoveel rust, inspiratie en geluk uit dat zelfs ik, iemand die absoluut niet van knutselen houdt, creatief aan de slag wil gaan.  

Voor de zekerheid ga ik voorlopig alleen de recepten uitproberen. Want van in de keuken staan word ik toch echt het gelukkigst. Terwijl ik in de pannen sta te roeren en er een heerlijke geur uit de oven komt, komen mijn gezinsleden aan tafel. De gesprekken komen los, monden worden gevuld , honger gestild. En dan is het leven goed. Dat zijn mijn ‘Smûke’ momenten.  

Meer boeken over dit onderwerp:

En de boeken:

ps: leuke tips voor de feestdagen!

One Response to “Smûk van Wimke Tolsma 

  • Super leuk om te lezen dat je net zo enthousiast ben als ik ober dit boek, Yvonne. Ik vind hem ok alleen al om in te kijken zo mooi en je krijgt ook meteen zin om zelf aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *