Denk aan mij

‘Denk aan mij’ is een historische roman van New York Times bestsellerauteur Frances Liardet. Het verhaal speelt zich in twee tijdsperiodes en is daardoor echt een boek voor liefhebbers van historische verhalen met tijdsprongen.

‘Denk aan mij’ van Frances Liardet

De historische roman ‘Denk aan mij’ vertelt het verhaal van James, een Britse gevechtspiloot in de Tweede Wereldoorlog. In een schuilkelder in Egypte pakt hij voor het eerst Yvette haar hand vast. Dit is het begin van hun liefdesverhaal.

Helaas lukt het James en Yvette niet om in de oorlog bij elkaar te blijven. Gelukkig vinden ze elkaar na de oorlog terug en trouwen ze. Ze emigreren naar Engeland waar James priester wordt. Het huwelijk wordt door een tragische gebeurtenis zwaar op de proef gesteld.

Wat deze emotionele en tragische gebeurtenis is, blijft voor de lezer lang geheim. Maar wanneer James 10 jaar na het overlijden van Yvette in een opwelling solliciteert op een vacature in het Engelse plaatsje Upton, krijgt James, en ook jij als lezer, beetje bij beetje antwoorden op alle vragen uit het verleden.

Roman in verschillende tijdsperiodes

Auteur Frances Liardet vertelt het verhaal van James in verschillende tijdsperiodes en vanuit wisselende persoonlijke perspectieven. Deze combinatie maakte het boek voor mij soms lastig leesbaar. Regelmatig moet ik echt schakelen tussen de verschillende personages en tijdlijnen. Wat mij betreft had dit minder gemogen om het verhaal makkelijker leesbaar te maken.

Historische roman met een mooie boodschap

Want deze historische roman over de liefde tussen James en Yvette is zo bijzonder dat het zonde is dat je je als lezer niet helemaal kunt ‘verliezen’ in het verhaal. De emotionele achtbaan waarin James zijn leven komt is heftig maar vertelt het verhaal van echte liefde en keuzes maken in het leven.

Ook laat het verhaal zien dat rouwen ingewikkeld kan zijn en echt belangrijk is om gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. Wanneer je als lezer samen met James de waarheid uit zijn verleden ontdekt, ontdek je dat een nieuwe start altijd mogelijk is.

Recensie van ‘Denk aan mij’ van Frances Liardet

Al met al is mijn recensie over ‘Denk aan mij’ positief. Mits je van een verhaal in verschillende tijdsperiodes houdt en geschreven vanuit afwisselende persoonlijke perspectieven. En vind je het geen probleem net iets meer moeite te doen om je ‘te verliezen’ in een historisch liefdesverhaal, dan is ‘Denk aan mij’ echt een aanrader!

Meer historische romans:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *