GET YOUR SHIT TOGETHER

Het doel van auteur Michel Vos is: mensen helpen hun shit voor elkaar te krijgen. Vanzelfsprekend komt daar dit boek uit: ‘Get your shit together’. ‘In super concrete stappen naar jouw ultieme leven’. En zeg nou zelf, wie wil nou niet het ultieme leven leiden? In dit boek wordt in 42 stappen uitgelegd hoe je het beste uit jezelf en uit je leven kunt halen.

Zelfhulpboek

Normaal ben ik niet zo van de zelfhulpboeken. Toch wilde ik dit boek wel een kans geven. De minimalistische cover van het boek sprak me meteen aan.
Het boek bestaat uit zes delen met elk zeven stappen. Deze zes delen vertegenwoordigen de zes redenen waarom dromen van mensen niet uitkomen.  Door de verdeling van de delen en stappen kun je ook uit het boek halen wat je zelf belangrijk vindt om te leren.

Humor

Stress is net als je schoonmoeder. Het is niet erg, en zelfs best gezellig, als ze af en toe op de koffie komt. Maar als ze dag in dag uit op de bank zit met haar bakkie en je leven dicteert, dan heb je een probleem. Als je niet ingrijpt, verpest ze je leven.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik echt een geweldige schoonmoeder heb. Maar deze quote laat wel zien dat ‘Get your shit together’ geen zwaar boek is om te lezen. Met veel humor en concrete voorbeelden weet Michel Vos gemakkelijk duidelijk te maken wat hij wil vertellen.
Ook geeft hij bij elke stap praktische opdrachten mee, zoals: houd een stressdagboek bij. Door de opdrachten uit te voeren word je je bewuster van je leven en je gewoontes. Vervolgens leer je in het boek om deze gewoontes te veranderen en daarmee je leven met kleine stapjes te veranderen.

Kleine samenvatting

Doen: bewuster omgaan met je nachtrust en met je ademhaling
Laten: rust onderschatten
Nooit meer vergeten: Als je goed tot rust weet te komen, houd je veel energie over om in het behalen van je doelen te steken.

Elk hoofdstuk sluit af met een hele kleine samenvatting van het hoofdstuk, zoals je hierboven ziet. Als je soms denkt dat de tekst een beetje veel is, kun je aan het eind van het hoofdstuk weer even tot rust komen en in drie zinnen lezen wat de essentie van het hoofdstuk is. Voor mij werkt dit altijd wel prettig. Het geeft snel een gevoel van: als dat het is, kan ik het wel.

Gewoon doen

Just fucking do it

Ik vond dit boek van Michel Vos een prettig leesbaar zelfhulpboek. Maar aan de andere kant vond ik het ook wat algemeen. Eigenlijk blijken de stappen voor een gelukkig leven altijd wel hetzelfde. Het heeft altijd te maken met rust, stressvermindering, gezond eten en gezond bewegen.
Voor mensen die het niet lukt om de balans te vinden, is dit boek zeker een aanrader. De korte stappen en opdrachten maken het zeker mogelijk om met dit boek meer grip op je eigen leven te krijgen. En dan is het natuurlijk aan de lezer zelf om dit vol te houden.

Meer zelfhulpboeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *