Selina Jansen

Mijn naam is Selina Jansen, tekstschrijver, boekenwurm, auteur van kinder- en jeugdboeken en medewerker van een studiecentrum/bibliotheek op een middelbare school. Hier doen we ons best om honderden van de mooiste jeugdboeken en romans te verzamelen.
Als moeder van twee jonge kinderen ben ik maar al te trots dat ook zij het boekenvirus hebben opgelopen en we de bibliotheek regelmatig leeghalen om ze daarna ’s avonds op hun kop te geven dat het toch echt al lang tijd is om te slapen en er niet meer gelezen zou moeten worden.

Als ik aan mijn jeugd denk, dan denk ik aan boeken. Zo vaak mogelijk naar de bibliotheek, met een tas vol boeken thuiskomen en dan al lezend door het huis rondlopen. Mij tegenkomen zonder een boek in mijn handen, was een enorme opgave. Hoe mooi is het dan om nu voor mijn werk een kleine bibliotheek te beheren en zelfs mijn eigen boeken te schrijven!

Selina Jansen

Inmiddels heb ik mijn schrijverscarrière flink kunnen uitbreiden. Met een contract bij uitgeverij Sam Northerlake krijg ik nog meer ruimte om mijn eigen kinderboeken te schrijven. Ook heel bijzonder vind ik mijn werk als hertaler naar eenvoudig Nederlands bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Om dit samen te voegen ben ik in juni 2023 mijn eigen allround tekstbureau gestart: Selina Jansen Tekstbureau.

Via Boekrecensiesblog hoop ik een heleboel boeken te mogen lezen en mooie recensies te mogen schrijven. Het liefst lees ik Young adult boeken en thrillers. Maar van een goede roman, het liefst uit de tijd van 1800-1900, kan ik ook enorm genieten.

Mijn eigen boek

Een boekrecensie over mijn eigen boek: Liv en June, vind je op deze website:

Ik ben te volgen op Instagram: @selinajansenteksten
Mijn website: www.selinajansen.nl