Chocolaterie van je dromen

De ‘Chocolaterie van je dromen’ is het tweede deel van de populaire Valerie Lane serie. Over het eerste deel was ik kritisch in mijn recensie. Kan auteur Manuela Inusa de lezer met het tweede deel verrassen?

Chocolaterie van je dromen

In ‘Chocolaterie van je dromen’ staat de chocoladewinkel van Keira centraal. In haar winkeltje verkoopt ze chocolade, handgemaakte koekjes, bonbons en nog veel meer lekkers! Wanneer Keira steeds vaker ruzie krijgt met haar vriend, durft ze niet bij hem weg te gaan. Vroeger hadden ze het toch leuk samen? En alleen zijn, daar ziet ze erg tegenop.

Aantrekkelijke klant zorgt voor verwarring

Wanneer ze bij zichzelf ontdekt dat ze toch wel erg in de war raakt van een vaste klant. En dat ze hem mist, wanneer hij niet op zijn vaste dag in de winkel komt, dan weet ze het helemaal niet meer. Ze is toch niet verliefd op iemand waarvan ze de naam niet weet? Ze houdt toch van haar vriend?

En die vaste klant koopt elke maandag de favoriete chocolade voor zijn vrouw. Dus nee, hij is geen liefdesmaterie.

Vriendinnen zijn onmisbaar

Terwijl Keira steeds meer in zichzelf keert, maken de vriendinnen van de andere winkels in Valerie Lane zich zorgen. Ze besluiten haar te helpen door eerlijk te zijn: Keira verdient een betere vriend! Wanneer Keira dat zelf ook inziet verandert alles. Zelfs haar vaste klant blijkt ineens toch beschikbaar te zijn. Durft ze het aan om opnieuw voor het geluk en de liefde te gaan?

Valarie Lane serie

Was ik in mijn eerste deel kritisch over de schrijfstijl van Manuela Insuna, over dit tweede deel kan ik alleen maar enthousiast zijn. De personages zijn beter uitgediept, het verhaal is minder rommelig en het maakt mij nieuwsgierig naar de andere delen van de serie Valerie Lane.

Van ‘Chocolaterie van je dromen’ wordt je happy!

Dit tweede deel van deze feelgoodserie doet zijn genre eer aan: je wordt er blij en gelukkig van. Ook loopt het water je regelmatig in de mond bij al die lekkernijen en krijg je enorme zin in chocolade. Kortom, een heerlijke serie om te lezen tijdens gure koude dagen onder een kleedje op de bank. Of gewoon wanneer je zin in feelgood hebt!

Valerie Lane boeken op volgorde

Ben je van plan deze serie te lezen? Lees ze dan echt op volgorde. Je leert de vriendinnen van deze leuke winkelstraat dan echt het beste kennen. Uitgeverij de Boekerij heeft inmiddels de eerste 5 delen uitgegeven. De releasedatum van het zesde en laatste deel ‘Het kleine straatje met het grote hart’ is gepland op 10 januari 2023. Heb je nog mooi de tijd om de overige delen te lezen!

Meer feelgoodromans en kookboeken voor Chocolate-addicts!