Het Cupcake Café

‘Het Cupcake Café’ van Jenny Colgan is het eerste deel van een tweedelige miniserie. Deel twee komt in het najaar 2022 uit. Dus na het uitlezen van dit eerste deel moet je nog heel even geduld hebben om het vervolg te lezen. Jammer want het is zo’n heerlijk verhaal!

‘Het Cupcake Café’ van Jenny Colgan

Meestal schrijf ik van een (mini)serie de recensies van alle boeken in één blog. Maar dit is zo’n leuk boek dat ik nu alvast in de digitale pen klim. ‘Het Cupcake Cafe’ verteld het verhaal van Issy’. Haar droom van een eigen winkel met de lekkerste cupcake’s wordt werkelijkheid. Maar ook deze droom lijkt heel af en toe een nachtmerrie…

Recepten van haar grootvader

Met de recepten van haar grootvader maakt Issy voor vrienden en familie al de lekkerste cupcakes en gebakjes. Als hobby. Want haar baan in een groot kantorencomplex levert geld op. En ook niet meer. Want ze vindt het maar oersaai. En de collega met wie ze een relatie heeft wil niet dat iedereen het weet. Dat is niet goed voor zijn reputatie.

Kortom, het leven van Issy is best mistroostig. En toch verandert ze er niets aan. Totdat die zogenoemde grote liefde van haar, haar ineens vertelt dat ze haar baan kwijt is.

Cupcake’s, liefde en nieuwe vrienden

En dan staat Issy ineens ‘met lege handen’. Geen baan, geen liefde en geen toekomst. Ze zwelgt in zelfmedelijden en heel veel gebak. Maar omdat dat niets oplost neemt ze een radicaal besluit: ze gaat haar eigen cupcake café openen.

Feelgoodroman zoals verwacht en meer!

En daarmee wordt het leven van Issy ineens volledig anders. En zoals je mag verwachten van een feelgoodroman komt alles goed. Ze krijgt nieuwe vrienden, haar cupcake café wordt een succes en ze leert haar nieuwe liefde kennen.

Is daarmee deze roman erg voorspelbaar? Ja en nee. Het is Jenny Colgan gelukt om je als lezer toch weer mee te nemen in het leven van de hoofdrolspeelster. En je daarbij te laten lachen, verbazen en een brok in je keel te krijgen. Want terwijl haar café een groot succes wordt, verliest Issy het enige familielid dat echt voor haar gezorgd heeft: haar opa.

Must-read en geduld hebben

Ben jij fan van Jenny Colgan? Zet deze roman dan maar op je ‘mustread’ lijstje. Je kunt ervoor kiezen om te wachten tot deel twee uit is zodat je ze achter elkaar aan kunt lezen. Heb je dat geduld niet of heb je gewoon zin in feelgood met wat lekkers? Dan is ‘Het Cupcake Café’ echt een aanrader!

Meer feelgoodromans van Jenny Colgan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *