Boekenweek 2023

De Boekenweek 2023 is van 11 tot en met 19 maart. Het is één van onze favoriete “feestdagen” en draait om boeken, boeken en nog meer boeken! Het thema van dit jaar voor de Boekenweek is “Ik ben alles”. Wat betekent dit eigenlijk? Dit wordt het beste (en mooi) beschreven door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

“Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles. Boeken helpen je identiteit te vormen en bij te schaven, ter discussie te stellen en te accepteren. Want je bent alles. Ook alles wat je leest.”

– Website CPNB

Boekenweek 2023:

Dit jaar staan er weer mooie evenementen op de planning, dus kijk vooral bij je boekhandel, bij je bibliotheek, online waar je bij kan zijn. Ik (Lysanne) ga zelf proberen 18 maart bij de presentatie van ‘Boto Banja’ te kijken. ‘Boto Banja’ is het Boekenweekessay 2023, geschreven door Raoul de Jong. Een auteur die ik pas heb ontdekt met zijn boek Jaguarman’. Als je deze nog niet hebt gelezen, een echte aanrader!

Dit jaar is het Boekenweekgeschenk geschreven door Lize Spit en heet ‘De eerlijke vinder’. Dus koop jij boeken t.w.v. €15 (11 t/m 19 maart) dan krijg jij haar boek (Nederlands of Fries) erbij! Is dat niet een mooie boekendeal?

En als laatste… het gedicht van dit jaar, geschreven door Tsead Bruinja.

Veel plezier tijdens deze week vol boeken! Wie weet zien we jou bij één van de evenementen!

Boeken die mooi passen bij het thema van deze boekenweek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *