The cat with three passports

Wanneer CJ’s vriend een kitten vindt op straat in Japan, verandert CJ’s leven. Ze gaat op zoek naar zichzelf en probeert het verleden los te laten. ‘The cat with three passports geeft je een kijkje in het leven van CJ en hoe zij in staat was haar gedachten te veranderen in iets positiefs.

Jonge vrouw en haar kitten

In ‘The cat with three passports’ schrijft CJ Fentiman dat ze elke keer als er iets moeilijks gebeurt, eraan probeert te ontsnappen. Het gaat zelfs zo ver: ze vlucht naar een ander land. De tweede keer dat ze in Japan terecht komt, zal haar leven echter voor altijd veranderen. Een kitten, genaamd Gershwin, komt in haar leven. Door hem heeft ze eindelijk een reden om te blijven waar ze is. CJ realiseert zich dat ze niet voor altijd weg kan rennen en gaat op zoek naar haar ikigai.

“It was time to stop mewing and catch me some happiness.”

Over CJ

‘The cat with three passports’ is gebaseerd op het leven en de avonturen van CJ in Japan. We volgen CJ in haar zoektocht naar haar plek in de wereld. Ze vertelt over haar verleden, ontdekt hoe ze in het heden moet leven en hoe ze kan genieten van de kleine dingen die Japan haar heeft geleerd. Je voelt je verbonden met CJ en hoopt dat ze haar ikigai zal vinden. En natuurlijk word jij (net zoals CJ) verliefd op alle katten in dit verhaal.

“It will work some meow!”

Net een roman

Ook al is het een autobiografie, ‘The cat with three passports’ leest als een roman. Je bevindt je, samen met CJ, in Japan. De schrijfster geeft veel informatie over Japan, inclusief Japanse woorden en gezegden (met katten natuurlijk!). CJ heeft een fijne schrijfstijl en het boek is perfect voor expats en mensen die hun plek in de wereld proberen te vinden. Iedereen heeft zo zijn/haar problemen, maar onthoud: it will work some meow!

Deze recensie eerder verschenen op Just-liz.com

Meer boeken voor expats:

En voor iedereen die van Japan houdt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *