Boekentips voor Sinterklaas en Kerst

‘Geef meer met een boek,’ misschien heb je de slogan al gehoord. Wil je wat anders geven dan een bestseller? Wij geven je een aantal boekentips, speciaal voor de feestmaanden!

Boekentip van Astrid: ‘Zomer’ van Ingrid Grutters

Allereerst is ‘Zomer’ echt prachtig vormgegeven – van de kleine details op de pagina’s tot de gestoffeerde kaft. Dat maakt het al een boek dat je graag cadeau wil geven. Door het zo vorm te geven, geeft auteur Ingrid Grutters – Korenromp al iets weg: het boek voelt aan als notitieboek of zelfs dagboek. En als je gaat lezen is dat ook het gevoel dat je krijgt, dat je meeleest met de diepste hersenspinsels van een voor jou onbekende vrouw, die ze eigenlijk niet voor jou opschrijft maar die je toch mag lezen.

De auteur schrijft prachtig en heel invoelbaar. Naar mijn idee nodigt ze me ook uit om naar mezelf te kijken, naar de dingen die in mijn leven gebeuren en er bij stil te staan of dat allemaal wel gaat zoals ik dat wil. Het is dus ook een boek dat je zeker jezelf cadeau kunt doen. Het ligt nog altijd op mijn nachtkastje en ik pak het regelmatig weer even erbij om er wat in te lezen. Het boek is alleen te koop bij de auteur zelf.

Boekentips van Marga: The older, but better but older en Greenwood

Onlangs schreef ik een recensie over het boekje ‘The older but better but older’. Een ideaal cadeautje voor iedereen die klaagt over rimpels of de eerste grijze haren. Het boekje heeft een schattig formaat, een zeer aantrekkelijke lay-out en aansprekende foto’s. Je leest het met een grijns op je gezicht. En lachrimpels’maken je tenslotte alleen maar mooier!

Ook ‘Greenwood‘ vind ik echt een mooi boek dat vele lezers zal aanspreken. Het boek is mooi geschreven. Het is een dystopische roman en een familie-epos in één. Een memorabel boek dat je niet zo snel zal vergeten. Daarnaast past het ook heel goed in deze tijd waarin we ons steeds bewuster worden dat bomen essentieel zijn om klimaatsverandering tegen te gaan. Een dikke aanrader!

Tip van Noortje: Briljante Lego ideeën

Als er één boek is waarop de slogan “geef meer met een boek” van toepassing is, dan misschien wel ‘Briljante lego ideeën‘ van Sarah Dees. Vooral voor kinderen die al een verzameling lego hebben (en dat zijn er vast heel veel) is het boek een aanrader. Want het staat vol bouwideeën waarbij je gebruik maakt van de stenen die je al hebt. Wat te denken van een 3d-knikkerdoolhof, een coole robot of een te gekke boomhut? Hergebruik de steentjes die je hebt, leer van alles over natuur- en bouwkunde, wakker je eigen creativiteit aan en voor je het weet ben je een echte lego master!

Lysannes pareltje voor onder de boom

Welke boeken kan ik iemand aanraden die niet (zo) bekend zijn? Dat is een lastige vraag want wat is onbekend? Toch denk ik dat “The cat with three passports” van CJ Fentiman hier onder zal vallen. Tot nu toe is dit boek niet verkrijgbaar in de boekhandel (in Nederland), wel verkrijgbaar via Libris en Bol.com!

Een stukje uit mijn recensie: “CJ heeft een fijne schrijfstijl en het boek is perfect voor expats en mensen die hun plek in de wereld proberen te vinden. Iedereen heeft zo zijn/haar problemen, maar onthoud: it will work some meow!” Ik was aangenaam verrast en ik denk dat dit voor meerdere lezers zal gelden.

Drie boekentips van Yvonne

Een boek cadeau geven is altijd een goed idee. Vooral een boek waar je lange tijd iets aan hebt. Daarom deze drie boeken tips voor de feestdagen van mij:

  • ‘Zin in het leven’ van Catelijne Elzes
    Met dit boek(je) krijg je ook in de donkere dagen van het jaar (weer) zin in het leven. Let wel op aan wie je het boekje cadeau geeft. Een van nature ‘blij ei’ zal met dit boekje vol tips om de zin van het leven te ontdekken misschien minder blij zijn.
  • ‘Hygge’ van Meik Wiking
    Al vaker heb ik dit boek genoemd als een must have voor je boekenkast. En daarom ook echt leuk om dit boek cadeau te geven. Het boek ‘Hygge’ helpt je om iets van het Deense geluk zelf te ervaren. Dus eigenlijk geef je met dit boek een beetje geluk als cadeau. Een mooier cadeau kun je met de feestdagen niet geven! 
  • ‘Smûk’ van Winke Tolsma
    En wanneer we dan toch met een boekenlijst vol geluk bezig zijn, dan mag ‘Smûk’ van Wimke Tolsma niet ontbreken. Met dit boek deelt ze 60 zelf maak ideeën om thuis meer ‘smûk momenten’ te creëren. Een echt mooi boek om cadeau te geven.

Mis jij een boek in dit lijstje, is er een boek dat wij echt moeten lezen? Laat vooral een reactie achter onder dit bericht! We krijgen graag jouw boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *