Einde van prachtig tweeluik

Na de grote cliffhanger in ‘Raak me. Niet’ kunnen we eindelijk verder lezen over Sage en Luca in ‘Verlies me. Niet’ van Laura Kneidl. Moet Sage weer helemaal opnieuw beginnen, komen haar twee werelden samen en een heel belangrijke vraag: komen Sage en Luca weer samen?

De laatste woorden van Sage staan in ons geheugen gegrift: “Ik word er misselijk van. Dat van gisteren, dat was fout…”. Luca reageerde met een gebroken hart en dat was het einde van ‘Raak me. Niet’. In het tweede, en laatste deel, vervolgen we het verhaal van Sage op een motelkamer. Ze kan niet geloven wat ze tegen Luca heeft gezegd, maar ze had geen andere keuze. Ze kan niet met hem samen zijn, het is beter zo. Toch voelt het niet zo en voelt ze zich intens verdrietig.

“Ik ben niet bang. De angst is niet echt.”

Tegelijkertijd is ze bang dat haar vriendschap met April ook is afgelopen. April had immers gezegd dat ze altijd voor haar broer zou kiezen. Gelukkig is dit niet het geval, ze wil juist dat het tussen haar broer en Sage allemaal goedkomt.

Sage kan het niet goedmaken met Luca, ze moet juist afstand bewaren tussen haarzelf en Luca. Dit is toch moeilijker dan ze dacht, niet alleen voor haar ook voor hem. Het lijkt alsof Luca over haar heen is, maar loslaten is voor beiden een uitdaging.

“Maar ik kon niet over de redenen van mijn keuze praten. Vandaag niet. Morgen niet. Nooit.”

Ondanks de afstand tussen haar en Alan, komt hij dichterbij. Hij beïnvloedt nog steeds haar leven. Haar verleden loslaten kan niet, niet zolang Nora nog thuis woont. Langzaamaan komen haar oude wereld en nieuwe wereld samen en er is niets wat ze kan doen…

“En ik kon niets anders doen dan te blijven staan en toe te kijken hoe mijn beide werelden op elkaar botsten.”

Prachtig tweeluik

Helaas kan ik niet op alle vragen een antwoord geven zonder iets te verklappen. Het vervolg van ‘Raak me. Niet’ is weer prachtig en goed geschreven. Net als in het eerste deel komen er belangrijke onderwerpen voor in het verhaal zoals mishandeling en angststoornissen. We kunnen duidelijk de groei van Sage zien in het tweede deel. Kneidl heeft een fijne schrijfstijl waardoor je steeds verder wilt lezen. Je hoopt gewoon dat de twee samenkomen, ze zijn voor elkaar gemaakt. Het einde vind ik erg passend en toch kan ik nog meer lezen over iedereen. Er zitten veel interessante en leuke karakters in dit tweeluik. 

Nederlandse vertaling door Marijne Thomas

Recensie eerste deel van tweeluik ‘Raak me. Niet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *