Hoe het allemaal begon…

Voordat we het nieuwste Will Trent-verhaal recenseren gaan we terug naar het begin. ‘Triptiek’ van Karin Slaughter is het eerste boek waarin Will wordt geïntroduceerd. Door de ogen van anderen krijgen we meer te weten over hem.

In 1985 vindt een gruwelijke misdaad plaats, een meisje is met brute kracht verkracht en vermoord. De dader wordt aangewezen en naar de gevangenis gestuurd. Nog maar zestien jaar en hij wordt berekend als een volwassene waardoor hij op zijn dertigste pas uit de gevangenis komt.

“Je was kwetsbaar als je in het duister tastte.”

John

In 2006 wordt een vrouw aangetroffen: afgetuigd, opengesneden, ze had geen schijn van kans. Ze ligt op de trap en de dader heeft haar tong afgebeten. De politie, en met name rechercheur Michael Ormewood, krijgt hulp van het GBI (Georgia Bureau of Investigation). Will Trent heeft een goede intuïtie en vermoedt dat er meer aan de hand is in de zaak, maar hoe het precies zit moet hij nog achterkomen. Een gruwelijke misdaad en een gruwelijk geheim, meer kan ik niet zeggen.

“Het was een triptiek”…”Was het maar een spiegel waarmee hij in haar binnenste kon kijken. Misschien was het dat wel. Twee abstracte voorstellingen waar je geen touw aan vost kon knopen.”

Will

Wat ik altijd zo knap vind in Slaughters boeken: in het begin snap je er niet veel van en dan valt alles na een paar hoofdstukken samen. Je weet (of hebt een vermoeden) wie het heeft gedaan en toch blijft het spannend. Zal Will er op tijd achter komen? Wat gaat er nog gebeuren? De spanningsboog blijft enorm. Tevens zijn er de kleine details die je later in andere boeken ook tegenkomt. Je leert zo de personages goed kennen.

Nog even en ‘Verzwegen’ komt uit. Ik vraag me af hoe het boek is in vergelijking met het eerste deel. Hoe zal de twintigste bestseller ons raken?

Je vindt snel een recensie van Slaughters nieuwste boek op Boekrecensiesblog.

Nederlandse vertaling door Ineke Lenting en Tasio Ferrand

Meer Karin Slaughter-boeken
Versplinterd
Laatste weduwe

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *