Zomerlezen: Spanning!

Deze zomer gaan we met z’n allen lezen. Wat een goed initiatief! En stiekem ook: laten we die politieke partijen eens zien dat we boeken nodig hebben voor iedereen! In deze eerste week van Zomerlezen 2024 geven we je leestips voor spannende boeken van Nederlandse auteurs.

Lysanne tipt Sandra J. Paul en Heleen van den Hoven

De eerste week begint met het thema “Spannende boeken van Vlaamse of Nederlandse auteurs”. En wat een geluk (voor mij!): twee schrijfsters die ik ontzettend goed vind, vallen in deze categorie. 

De eerste schrijfster is Sandra J. Paul. Wij hebben zelfs drie van haar spannende boeken gerecenseerd (maar ze heeft er nog veel meer geschreven!):

  • Kwijt
  • Mijn Waarheid – dit boek is zelfs uniek in zijn vorm: je kan zelf bepalen met welke kant van het verhaal je begint.
  • Stof


En de tweede schrijfster is Heleen van den Hoven. Hier heb ik twee boeken die ik van haar kan aanraden:

De introductie bij “De Speelgoedman” zegt denk ik wel genoeg.

“Na haar debuutthriller ‘Het CARPA complot’ heeft Heleen van den Hoven weer een sensationeel boek uitgebracht. ‘De speelgoedman’ is bloedstollend goed tot en met de allerlaatste pagina.  De vraag is: Wie is de speelgoedman?”

Astrid tipt Thomas Olde Heuvelt

Als het gaat om spannende boeken, dan komt bij mij meteen de naam van Thomas Olde Heuvelt boven. Zijn boeken kan ik niet wegleggen – ik wil weten hoe het verder gaat! Het eerste boek dat ik van hem las, Orakel, is nog steeds favoriet. Ik kijk reikhalzend uit naar zijn volgende boek! Tot die tijd heb ik nog een boek van hem achter de hand, voor als ik echt een spannend boek van een Nederlandse schrijver wil lezen:

Zomerlezen: wat is het?

In juli en augustus geven we je iedere week op maandag leestips bij een thema. We doen dat niet alleen – deze bloggers doen ook allemaal mee. Volg ze dus voor nog veel meer boekentips!

Nog meer spannende boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs

We houden wel van spannende boeken bij Boekrecensiesblog – dus het thema van deze week past helemaal bij ons! Daarom nog wat meer tips voor jou – deel je jouw favoriet met ons?