Zomerlezen: Familie

Deze zomer gaan we met z’n allen lezen. Wat een goed initiatief! In deze tweede week van het Zomerlezen tippen we boeken over het thema: Familie.

Familie

Ik vind dit een heel interessant thema. Het thema familie kan heel breed worden opgevat. Er bestaan genoeg feelgood-boeken waar familie een grote rol speelt. Ook spannende boeken kunnen familie als onderwerp hebben. En natuurlijk zijn er veel jeugdboeken waarin alles om familie draait, omdat jongeren zich daar goed in kunnen inleven. Ik probeer in dit blog dan ook ruimdenkend te zijn en voor ieder wat wils aan te raden.

Ik tip deze schrijvers: Judith Visser & Christy Lefteri

Een van mijn favoriete schrijvers is Judith Visser. Zij schrijft veel spannende boeken, maar de mooiste vind ik haar boeken over haar jeugd met hoogfunctionerend autisme, hoe zij zelf, haar familie, werk en liefde hiermee omgaan. Daarom tip ik de volgende twee boeken:

Een andere favoriet heb ik pas kort geleden ontdekt, hoewel één van de boeken toch wel erg bekend is. Christy Lefteri schrijft zo prachtig en raak dat ik voor het eerst in lange tijd met tranen in mijn ogen een boek las. Daarom tip ik de volgende drie boeken (geschikt voor jongeren en volwassenen):

  • De bijenhouder van Aleppo
  • Zangvogels
  • Het boek van vuur

Ik tip deze boeken: Hoe vermoord ik mijn familie? & What Would Wednesday Do?

Ik hou zelf erg van humor en een beetje vreemd. Voor degenen onder ons die niet het geluk hebben in een leuke familie te zijn geboren (let op: geen zelfhulpboek) of geen zin hebben in een tranentrekker, heb ik de volgende aanrader die zeer populair zal zijn bij pubers en jongvolwassenen:

  • Hoe vermoord ik mijn familie?

Daarover gesproken, een van de bekendste pubers van de wereld is op dit moment wel Wednesday Addams. Het is wel algemeen bekend dat die een nogal vreemde familie heeft, maar in haar nieuwste boek is te lezen hoe zeer ze op deze rare familie gesteld is. Daarom raad ik aan:

Zomerlezen: wat is het?

In juli en augustus geven we je iedere week op maandag leestips bij een thema. We doen dat niet alleen – deze bloggers doen ook allemaal mee. Volg ze dus voor nog veel meer boekentips.