‘Winternacht’ van Suzanne Vermeer

Met ‘Winternacht’ neemt Suzanne Vermeer je mee naar Canada. Rondom de Canadese stad Ottowa verdwijnen kinderen op mysterieuze wijze.

Groot geheim 

Wanneer psychologe Karin achter een groot geheim van haar ouders komt, staat haar leven op zijn kop. Ze ontdekt dat ze geadopteerd is, en haar biologische vader woont in Canada. Hij is stervende. Om hem nog te kunnen ontmoeten, moet ze hals over kop vertrekken naar de stad Ottawa. 

Niemand is wie hij is 

Naast haar vader, ontmoet ze meer familie. In eerste instantie voelt ze zich heel vertrouwd en veilig bij ze. Maar langzaam aan verandert er iets. Er verdwijnen kinderen en de mensen om  haar heen gedragen zich steeds vreemder.  

Zodra Karin besluit zelf op zoek te gaan naar antwoorden, kan ze niet meer terug. Ze raakt betrokken bij de verdwijningszaak en haar nieuwe familie en vrienden blijken grote geheimen te hebben.  

Antwoorden op vragen 

Langzaam aan krijgt ze antwoorden op al haar vragen. Over haar afkomst, haar familie en over de verdwijningszaken. Antwoorden die Karin liever niet wil weten.  

Wanneer de waarheid boven tafel is, krijgt ze eindelijk de tijd om haar eigen voorgeschiedenis te gaan accepteren. Ze leert dat je familie moet koesteren, voor je het weet ben je ze kwijt… 

Warme deken 

Met dit boek is het de schrijver weer gelukt om mij, van begin tot einde, geboeid te laten lezen. Sommige complotten zijn ver gezocht en daarmee minder realistisch. Maar de gedetailleerd omschreven van bijvoorbeeld de ijzige kou in het prachtige Canadese winterse landschap, zorgen voor een ijskoude ontspanning, waarbij je het liefste verder leest, terwijl je onder een warm dekentje ligt!   

Meer ‘ijskoude’ en spannende boeken:

Stilstaand water

De boeken van Rosamund Lupton

Op het verkeerde moment’ van Heleen Smit

‘IJskoud’ van Suzanne Vermeer

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *