IJskoud – Suzanne Vermeer

Winter, Scandinavië, thriller en mysterie. Een heerlijke combinatie van ingrediënten waardoor je de winter thriller IJskoud, van Suzanne Vermeer absoluut moet lezen. 

Verdwijning Johanna van Vliet

Het verhaal gaat over de verdwijning  van Johanna van Vliet op oudejaarsnacht in 1992. Ondanks het recherche werk van Ben de Groot en zijn team is het niet gelukt om de mysterie rondom haar verdwijning op te lossen.

Cold case team

Wanneer Ben in zijn laatste jaar als rechercheur de kans krijgt om in het cold case team van zijn politie bureau aan het werk te gaan, neemt hij deze kans met beide handen aan. Alleen al om de zaak Johanna van Vliet weer te kunnen openen. Vanaf het begin van het onderzoek heeft hij het gevoel gehad dat niet iedereen verteld heeft wat hij of zij had moeten vertellen. En door gebrek aan technologie was het in die periode onmogelijk om deze zaak op te lossen. 

Dossier heropenen

En juist die nieuwe technische ontwikkelingen binnen de  forensische opsporing, inspireren Johanna haar nichtje Olivia tot het schrijven van haar afstudeerscriptie. Net wanneer zij besloten heeft om zich de komende maanden in deze materie te verdiepen, staat Ben de Groot bij haar grootouders op de stoep. Hij komt toestemming vragen om het dossier van Johanna te heropenen. Wanneer de reacties van haar familie niet zijn wat ze had gehoopt, komt Olivia op voor haar overleden tante en zet ze alles op alles om toestemming te krijgen tot het heropenen van het dossier.

Olivia is niet meer te stoppen

Wat Olivia niet had kunnen voorspellen, was de waarheid over de verdwijning van haar tante. Wanneer Ben en zijn recherche team volgens haar niet actief en snel genoeg hun werk doen, gaat ze zelf op onderzoek uit. Dit brengt haar in het verleden van haar vermiste tante, haar vader en Johanna’s hartsvriendin Merel. Nu Olivia steeds dichterbij de waarheid komt, is ze niet meer te stoppen.

Denemarken

Blind voor gevaar, vertrekt ze hals overkop naar Denemarken, om vervolgens verder af te reizen naar Groenland. Door haar zoektocht ontdekt ze dat haar familie grotere geheimen heeft dan ze had kunnen bedenken en ternauwernood ontsnapt ze zelf aan haar dood. 

Heerlijke winterthriller

IJskoud is een heerlijke winterthriller die makkelijk leest, en door de gedetailleerde beschrijvingen echt tot je verbeelding spreekt. Wanneer je eenmaal in het verhaal zit, heb je het gevoel dat je in Scandinavië bent en zie je grote sneeuwvlaktes voor je en voel je de ijskoude wind om je heen.

Deze thriller heeft een sterk en mysterieus plot waardoor het verhaal meerdere keren een andere wending neemt dan dat je verwacht. En juist dat wekt je nieuwsgierigheid waardoor het moeite kost om het boek aan de kant te leggen. 

IJskoud, een heerlijk boek om onder een warm dekentje en dicht bij de kachel in één ruk uit te lezen! 

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *