‘Goudkust’ van Suzanne Vermeer

Zin in wat spanning deze zomer? Dan is ‘Goudkust’ van Suzanne Vermeer echt een aanrader. Het verhaal neemt je mee naar Kroatië. Met als hoofdingrediënten mooi weer, vriendschap en een klopjacht.  

Foute liefde 

In het verleden heeft Fleur keuzes gemaakt waar ze spijt van heeft. Eén van die keuzes was haar liefde voor een foute man. Ook als was deze relatie door alle druk en bedreigingen niet echt meer een vrijwillige keuze. Eenmaal ontsnapt aan deze foute liefde, heeft ze het geluk gevonden bij Tibor. 

Kroatië 

Samen met Tibor is ze twee jaar geleden naar Kroatië verhuisd. Wanneer Tibor haar ten huwelijk vraagt, nodigt ze haar drie beste vriendinnen uit om de laatste week voor haar huwelijk samen door te brengen. Of dat nu de beste beslissing was? 

Vreemde zaken 

Al snel hebben de drie vriendinnen het gevoel dat er iets niet klopt. De extreme afzondering waarin Fleur leeft, de non-stop beveiliging door twee bodyguards en idioten die hun bijna van de weg af rijden. En dan hebben we het nog niet eens over Tibor gehad, die schittert door afwezigheid. Nee, de drie vriendinnen vertrouwen het niet. Maar Fleur houdt vol gelukkig te zijn. 

Niemand is wie hij zegt te zijn 

Wanneer Fleur midden op een dag wordt ontvoerd, probeert Tibor er nog een ‘vrijgezellen-dingetje’ van te maken. Zodra er echte geweren en gemaskerde mannen bij betrokken raken, dan weten de drie vriendinnen het echt zeker: Fleur is in gevaar. En dan blijkt ook niemand te zijn wie hij zegt te zijn.  

Bijzonder verdrietig eind 

‘Goudkust’ van Suzanne Vermeer laat je tijdens het lezen niet meer los. Ook niet zodra je deze thriller uit hebt. De invloed van de foute liefde op Fleur haar rest van haar leven is bizar en indrukwekkend.  Natuurlijk weet ik ook wel dat het maar ‘een personage in een boek is’. Maar toch. Je zou maar op de verkeerde mannen vallen waardoor je de rest van je leven jezelf niet meer kunt zijn…

‘Goudkust’ is echt een boek dat je niet meer loslaat! 

Meer boeken van Suzanne Vermeer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *