Voortreffelijke thriller met Jack Reacher in de hoofdrol

Binnen enkele uren nadat vijf mensen zijn doodgeschoten, wordt de dader al gearresteerd. Alle sporen wijzen naar oud-scherpschutter James Barr en de zaak is daarmee opgelost. Of toch niet? Het is aan Jack Reacher om de waarheid te achterhalen.

De auto, het geweer, de oranje kegel en zelfs het kwartje in de parkeerautomaat wijzen naar James Barr. Voor het hoofd van de Serious Crimes Squad Emerson en de technische recherche Bellantonio is dit een schoolvoorbeeld van een misdrijf. Al het bewijs kunnen ze samenbrengen en er blijft maar één persoon over die dit heeft gedaan.

Kristalheldere zaak of niet…

Barr wordt gearresteerd en naar de gevangenis gebracht. Voordat hij daar in elkaar geslagen wordt en geheugenverlies krijgt, vraagt hij naar Jack Reacher, de man die hij uit zijn moordzuchtige verleden kent.

In het begin is Reacher ervan overtuigd dat de zaak ‘een keiharde, veertien karaats gouden slam dunk’ is. Toch heeft hij twijfels over een aantal details. Kan hij zijn belofte uit het verleden waarmaken of is Barr onschuldig?

Goed uitgewerkt plot

Tijdens het verhaal komen er meerdere verhaallijnen aan bod. In het begin snap je bijvoorbeeld nog niets van de plek die de Zec inneemt. Beetje bij beetje komt alles samen en valt het kwartje. ‘Voltreffer’ is een reuze spannend verhaal waarbij je op het puntje van je stoel zit. Wat is er nu precies aan de hand? Heeft Barr wel of niet geschoten? Child heeft een geweldig plot gecreëerd. Het is net zo goed uitgewerkt als de karakters. Van de man die Amerika afreist met alleen een tandenborstel tot aan het bloedbad, alles klopt gewoon.

‘Voltreffer’ is het perfecte boek voor iedereen die van de avonturen van Jack Reacher en spannende verhaallijnen houdt. Ben je ook een filmfanaat? Dan kan je Jack Reacher kijken met Tom Cruise in de hoofdrol.

Nederlandse vertaling door Jan Pott

Bedankt Uitgeverij Rainbow voor het recensie-exemplaar

Meer spannende thrillers

Verzwegen
Winterberg
Op het verkeerde moment

2 Responses to “Voortreffelijke thriller met Jack Reacher in de hoofdrol

 • marga Stormezand
  4 jaar ago

  Ik ben gek op de boeken van Lee Child, maar ik vind het jammer dat Jack Reacher gespeeld wordt door Tom Cruise.
  Uit de boeken maak ik op dat Jack een lange knappe man is met brede schouders. En dat is Tom Cruise niet!

Trackbacks & Pings

 • Alex B. - Arjan Alberts - Boekrecensies Blog Thrillers :

  […] Voortreffelijke thriller met Jack Reacher in de hoofdrol Maak kennis met Inspecteur Vos Previous Post‘Getuigen’ van Rudy Soetewey: een actueel dilemma Thrillers Next Post‘Laat niet los’, laat je niet los… Thrillers […]

  3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *