Tips voor Vaderdag; de beste boeken voor paps!

Tips voor Vaderdag – Over een paar dagen is het Vaderdag. Een dag geïntroduceerd in 1909 door Sonora Smart Dodd. Zij wilde het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen naar het voorbeeld van Moederdag.

En vandaag de dag zetten we nog steeds onze vaders op deze dag in het zonnetje. Net als moederdag is het een ‘dank je wel’ voor alles en een ‘ik hou van je’-moment.

Inspiratie:

Heb je inspiratie nodig, dan hebben wij ideeën voor je. Naast een mooi klusproject, bier (of een opblaasbare bar) en een ontbijtje op bed, zijn er natuurlijk veel boekgerelateerde cadeaus voor de vaders die van lezen (en Boekrecensiesblog) houden. 

Tips voor vaderdag; de beste boeken voor paps!


– Vaders zijn vaak grappenmakers en hij moet natuurlijk wel een beetje inspiratie opdoen… Uit deze boeken haalt hij vast weer een hoop leuke nieuwe grappen en anekdotes waar hij weer even een jaartje mee vooruit kan ‘De dikke vader & zoon’ van Peter Van Straaten.

En voor vaders die graag leuke strips lezen is er: ‘Kutbeesten’ van Jan Willem Spakman.

– Een vader zie je niet snel achter de kussens op de bank duiken. Maar wedden dat hij deze boeken net zo spannend vindt als wij? Boeken van Stephen King, Lee Child (‘Voltreffer’ verschijnt binnenkort op onze website), ‘De honger’ van Kasper van Beek en ‘De Borneodeal’ van Jacob Vis.

– Een sportieve vader moet natuurlijk af en toe even uitrusten op de bank. “Opladen” noemt hij dat. Nou paps, hier een paar mooie sportbiografieën voor jou, zodat je straks nog fanatieker op de fiets springt, naar het voetbalveld gaat of een potje gaat golfen: ‘Ali koning van de wereld‘ van David Remnick, ‘Tiger Woods De biografie‘ van Jeff Benedict en Buiten de lijnen van Frank Heinen.

En nóg meer tips voor Vaderdag:

Help, mijn vader is klusser? Voor vaders die van klussen houden en misschien handige tips nodig hebben om bijvoorbeeld samen met hun kinderen een hut te bouwen: ‘Huttenbouwen’ van Gerard Janssen is pas uitgebracht.

– Welke vader houdt er niet van science fiction? Wij kennen ze niet. Daarom deze boeken en de plechtige belofte van ons om vaker science fiction boeken te recenseren: ‘The martian’ van Andy Weir en ‘Cloud Atlas’ van David Mitchell.

– Is jouw vader een filosoof? Leuk! Dat zijn altijd interessante dialogen… uhhhh: monologen. Voor vaders die graag filosoferen: ‘Archipel van de hond’ van Philippe Claudel.

– Heb jij een ‘groene’ vader? Dan is hij vaak in de tuin te vinden of struint hij door de bossen of de polders. Deze boeken vindt hij vast prachtig: ‘De oude wegen’ van Robert Macfarlane en ‘Gebiologeerd’ van Jan van Hooff.

– Waar is vader? Op reis! Deze boeken zal hij graag toegestuurd krijgen: ‘Met de zon als kompas’ van Caroline van Hemert en ‘Het zoutpad’ van Raynor Winn.

– Voor vaders die zo in een restaurant met Michelinster kunnen werken is vrij recentelijk ‘Recepten van mijn vader’ van Jacky Durand uitgebracht.

– Zijn er vaders die van romans houden? Vast wel. En anders wordt het hoge tijd dat hij zijn horizon verbreed met dit mooie genre en prachtige boeken zoals ‘Alle tijd’ van Ronald Giphart en ‘Zonder de top te bereiken’ van Paolo Cognetti.

– Vroeger was alles beter, of anders… jaaaa pa… voor vaders die van geschiedenis houden (en weten dat vroeger echt niet altijd beter was) is er de klassieker ‘Wij slaven van Suriname’ van Anton de Kom en vorig jaar uitgebracht: ‘Misrekening’ van Robert Terpstra.

De beste boeken voor paps!

Een boek geven voor vaderdag is een blijvend cadeau. Als het dan ook nog een boek is waar zijn interesse naar uitgaat, is het een schot in de roos!

En tip van Boekrecensiesblog: schrijf op de binnenpagina een leuke quote, de datum en jouw naam. Wedden dat hij deze Vaderdag dan nooit meer vergeet? Een klein gebaar, kleine moeite dat vast en zeker zeer wordt gewaardeerd. Een boek geven is ABSOLUUT niet saai.

Maar persoonlijk, uniek en het geeft aan dat je er tijd en aandacht in hebt gestoken. Wij zullen niet verklappen dat ons lijstje het je erg gemakkelijk heeft gemaakt. ;>)

Heb je zelf nog meer ideeën voor Vaderdag? Laat het ons weten!

Wij wensen alle vaders een fijne dag en veel geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *